Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Listopad 2019 14:24

Održana redovna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi jučer je održana redovna izvještajna sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza. Na dnevnom redu bilo je trinaest točaka, a sjednici se odazvalo 49 delegata od 78 udruga. Nakon što je verificirano 12 zamjenskih članova Skupštine usvojen je zapisnik s prošle sjednice koja je održana 9. travnja ove godine.

Sjednicu je otvorio i vodio predsjednik Požeškog športskog saveza Nino Abramović koji je pozdravio sve nazočne sportske djelatnike i rekao kako se radi o planskoj skupštini kako bi se napravio rebalans u proračunu Saveza budući da su neke udruge otišle u veći rang natjecanja. Naglasio je da je više od 4 milijuna kuna ove godine izdvojeno za sport kroz Požeški športski savez, a ukupno oko 7 milijuna kuna kad se uračunaju sredstva koja Grad osigura kroz Javnu ustanovu Sportski objekti Požega.

Savez je uključen kao i svake godine u programe Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivna sportska zajednica“ i “Od sportske škole do Olimpijskih igara”. Istaknuo je i da će se na ovoj sjednici neke udruge isključiti iz Saveza jer su se ugasile ili vise nisu aktivne. Pohvalio je rezultate nekih udruga (ŽKK Plamen Požega, STK Požega, RK Požega, NK Požega, Šahovski klub Požega) koji su prepoznati od strane Grada i Saveza kroz povećanje sredstava.

Tajnik Saveza Željko Mitrović zatražio je da se 5 udruga isključi iz članstva. To su Judo klub Vallis Aurea, Malonogometni klub Javni prijevoz Legac, Športsko – ribolovno društvo Šaran, Tenis klub Centar i Luks Racing Team, a potom je obrazložio povećanje sredstava za udruge koje su prešle u veći rang natjecanja (STK Požega 20 000 kuna, RK Požega 50 000 kuna, ŠK Požega 10 000, NK Požega 100 000 kn, pričuva 10 000 kn), a potom je uslijedila rasprava o navedenom prijedlogu.
Izvor: Požeški športski savez/Grad Požega

Galerija slika