Banner 750x94 oluja

dan pobjede 13 2022

Banner 750x94 cvjetici

Putujuci dnevni boravak 1200x300 01

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 28 Studeni 2011 09:16

Požeški gimnastičari drugi

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

GIMNASTIČKO DRUŠTVO SOKOL USPJEŠNO NA DRŽAVNOM NATJECANJU

NEDELIŠĆE - U večernjim satima u nedjelju, završilo je trodnevno Državno natjecanje u sportskoj gimnastici za muškarce i žene svih kategorija i programa, koje se održavalo u nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću. – Nikada do sada na Državnom gimnastičkom natjecanju nije bilo toliko puna natjecatelja. Iz gotovo svih gimnastičkih klubova Hrvatske nastupilo je preko 420 gimnastičarki i gimnastičara – istakao je na otvaranju Marijo Vukoja, sportski direktor gimnastičkog centra Aton.
Naročito velik broj natjecatelja prijavljeno je u B-programu ženske sportske gimnastike. - Gimnastičko društvo "Sokol" Požega predstavljale su tri natjecateljice, Anita Čuljak kao juniorka B-programa, Tonka Pavelić kao mlađa kadetkinja B-programa i Andrea Došlić kao juniorka C-programa. Sve tri natjecateljice ostvarile su zapažen uspjeh u izrazito jakoj konkurenciji i na ljestvici uspjeha popele se za desetak mjesta prema gore u usporedbi sa nastupom na državnom natjecanju prošle godine a s obzirom na broj ostvarenih bodova, rezultat je osjetno bolji nego na Kupovima naše regije – rekla nam je trenerica, prof. Zdenka Pavelić.
U muškoj sportskoj gimnastici, Gimnastičko društvo "Sokol" predstavljao je Luka Čajka kao mlađi kadet pojedinac, te svojim nastupom ušao u 20 najboljih mlađih kadeta Hrvatske.
Kao ekipa kadeta nastupili su Niko Blažević, Anto Jekić, Jan Letić, Dinko Obradović i Leopold Kajan, u C-programu. - Svojim odličnim nastupom osvojili su drugo mjesto i svoj klub ovjenčali još jednim značajnim uspjehom. Naročito se istaknuo Leopold Kajan koji je osvojio 11. mjesto sa samo četiri boda zaostatka iza prvoplasiranog – rekao je glavni trener, pof. Zlatko Kraker. Na natjecanju su svoj doprinos dale i trenerice Majda Cvjetojević i Marijana Devčić. Podršku svojim klupskim kolegama cijelo vrijeme natjecanja pružao je Bruno Devčić koji je zbog ozljede, ove godine morao propustiti državno natjecanje.
 _______________________________________________________________________________________
Povodom odlaska u Nedelišće na Državno prvenstvo gimnastičare GD Sokol i njihove trenere primio je u Gradskoj kući zamjenik predsjednika vijeća mr. sc. Marijan Cesarik. Tom prilikom on im je zaželio dobar uspjeh na natjecanju, a optimistična očekivanja mladih gimnastičara istaknuta u razgovoru kako vidimo i ostvarila su se.
___________________________________________________________________
Ovim natjecanjem zatvorena je još jedna veoma uspješna natjecateljska sezona.