Ispiši ovu stranicu
Utorak, 11 Kolovoz 2020 12:40

Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnom motociklizmu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Na popularnoj požeškoj stazi Glavica, u organizaciji Moto kluba Požega Promet, ovoga se vikenda održalo Međunarodno otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnom motociklizmu za kategorije supermoto, old timeri, brzinci, skuteri te po prvi puta minimoto. Preko stotinu natjecatelja te brojne klase motocikala privukli su velik broj gledatelja, obožavatelja ovih ljubimaca na dva kotača. Moto klub „Požega Promet“ nastupio je sa osam vozača, a Sokol Požega s četiri vozača.

Predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin pohvalio je organizatore na uvjetima koje pruža Glavica, a koji su sve bolji. Subotnju utrku otvorio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić, poželjevši da protekne u sportskom duhu i bez ozljeda.

Nedjeljnu utrku prvenstva Hrvatske otvorio je župan Alojz Tomašević. - U našoj Županiji ovakve su se manifestacije dugo godina održavale i drago mi je da se sada opet nalazimo na poligonu Glavica te želim zahvaliti Ministarstvu obrane i zapovjedniku Vojarne 123. brigade u Požegi što su prepoznali važnost moto sporta i dali potporu prostorom koji imaju u svome okrilju za korištenje u svrhe vojnih vježbi. Poligon Glavica na taj način neće biti zatvoren od javnosti i posjetitelja nego iskorišten za ovakve vrste manifestacija, ali i za treninge i ostalo sukladno rasporedom korištenja poligona. Utrka je četvrtu godinu za redom pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije te nam je od velike važnosti. Također je prošlo 45 godina od prvih auto utrka na Glavici, vjerujem da će se uz dogovor s čelnim ljudima iz auto saveza postići suradnja te da se ponovo pokrene i ta priča te da vratimo auto i moto sport u našu županiju. – rekao je župan Alojz Tomašević koji je otvorio utrku.

Naši domaći vozači su ostvarili odlične rezultate na prvoj vožnji u subotu i na drugoj vožnji u nedjelju.
Tako je Krešimir Pavelić u klasi Oldtimer 6 bio prvi. U klasi 7 Mihaly Nemeth prvi, drugi Miroslav Peklić, a u klasi 3 prvi je bio Mario Peklić

Galerija slika