Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 09:05

Početnici Nogometnog kluba Osijek osvojili 5. Nogometni turnir "Aurea Fest Kup Požega 2021"

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Nogometnog kluba Slavonija i pod generalnim pokroviteljstvom Grada Požege na igralištu s umjetnom travom požeškog Sportsko–rekreacijskoga centra održalo se peto izdanje Nogometnoga turnira “Aurea Fest Kup Požega 2021".

Turnir je otvorio požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, poželjevši dobrodošlicu mladim nogometašima i njihovim trenerima te im zaželjevši uspješan nastup na turniru. Potom je predsjednik Slavonije Tomislav Čabraja uručio zahvalnice kapetanima svih ekipa koje sudjeluju na turniru.

Nastupilo je ukupno 12 ekipa sastavljenih od igrača rođenih 2012. i mlađih. Uz dva prvoligaška kluba, NK Osijek i HNK Gorica (Velika Gorica), nastupili su još i HNK Cibalia (Vinkovci), Nogometna akademija Nopo – Legen (Slavonski Brod), NK Marsonia (Slavonski Brod), NK Slavija (Pleternica), NK Požega, NK Amater (Slavonski Brod), NK Belišće, NK Dinamo (Vidovci - Dervišaga) te domaćin NK Slavonija s dvije ekipe.

Klubovi su bili raspoređeni u tri skupine po četiri ekipe, a u drugi krug, odnosno četvrtfinale plasirale su se dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine, kao i dvije najbolje trećeplasirane ekipe.
Prvo mjesto osvojio je Osijek koji je u finalu s uvjerljivih 7:0 bio bolji od Cibalie. U susretu za 3. mjesto Slavonija i Belišće su odigrali 1:1, a nakon penala ukupnim rezultatom 4:3 bolji su bili mladi Požežani. U polufinalu je Cibalia pobijedila Slavoniju rezultatom 2:1 dok je Osijek sa visokih 12:0 bio bolji od Belišća.

U četvrtfinalu Slavonija je dobila Marsoniu rezultatom 3:0, Osijek je bio bolji od Amatera sa 7:0, Cibalia je svladala Požegu 2:1, a Belišće je bilo bolje od Nopo Legena rezultatom 2:0. U drugi krug nisu se plasirale ekipe Gorice, Slavije, Dinama i druga ekipa Slavonije.

Četiri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i medaljama koje su im uručili voditelj omladinskog pogona Slavonije Krešimir Brkić i trener početnika Mario Raguž.
Za najboljeg igrača turnira izabran je Borna Miličić (Osijek), a najboljim vratarom proglašen je Filip Crnčan (Belišće).

Turnir su dobro odsudili požeški nogometni suci Tihomir Garbin, Ivano Matijević i Željko Mijoković.

Prvi turnir održan 2017. osvojila je ekipa Jedinstva (Donji Miholjac), 2018. pobjednik je bila Marsonia, 2019. najbolji je bio Osijek, 2020. prvaci su bili igrači Cibalie dok je ove godine ponovno slavio Osijek.

Autor: J.B.

Galerija slika