Ispiši ovu stranicu
Utorak, 24 Kolovoz 2021 12:06

Odigrane prve utakmice u 3. HNL Istok

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

VUTEKS SLOGA – SLAVIJA 2:3

Ljepotica kola u “rupi”, Vuteks i Slavija odigrali su odličnih 90 minuta na početku sezone, a na kraju bodovi s Dunava plove prema Orljavi iako je domaćin imao dva gola prednosti. Mihailo Marić bio je dvostruki strijelac za Vuteks, činilo se da voda ide na njihov mlin, no u posljednjih pola sata potpuna dominacija Karioka i veliki preokret kojeg su golovima režirali Benedikt Tokić samo dvije minute nakon što je ušao u igru, Ivan Blatančić i David Jušić koji je tako u svom debiju postigao pogodak, nije mogao na bolji način okrenuti novu stranicu svoje karijere.

– Mogu reći da smo pokazali dva lica, loše u prvom i jako dobro u drugom kada smo promašili nekoliko vrlo dobrih prilika i uspjeli okrenuti zaostatak od dva gola. Čestitam dečkima na pokazanom, posebno naravno u drugom poluvremenu kada smo zaista nadigrali protivnika, ovo nam je veliko ohrabrenje i put, vidjeli smo i kako ne trebamo ali i kako trebamo izgledati u svakoj utakmici – riječi su Damira Bognara, trenera Slavije.

KUTJEVO – ĐAKOVO CROATIA 1:2

Đakovčani su u sezonu s visokim ambicijama krenuli na najbolji mogući način – gostujućom pobjedom. Kutjevo je pak odigralo jako dobro, stvorilo puno šansi no ostalo na kraju praznih ruku. Kapetan gostiju Tomas Grgačević donio je svojoj momčadi prednost u 12. minuti, a za 2:0 je u sudačkom dodatku prvog poluvremena mrežu Gugeca pogodio Karlo Ljulj. U nastavku se Kutjevo vraća, Marin Majetić odmah na početku, u 46. minuti matira Stajkovića i vraća Zelene u igru. Posljednjih pola sata proteklo je u potpunoj dominaciji Kutjeva, Đakovčani su rijetko pronalazili put u napadačku polovicu, no silni ubačaji u kazneni prostor gostiju samo su proslavili Stajkovića i Boškovića koji je dominirao u skoku i čistio sve što je stizalo u peterac. Najbolju prigodu za poravnanje imao je Jakešević koji se sjurio u prema vrataru gostiju koji padom u noge spašava svoju momčad i odnosi bodove put Đakova.

– Utakmica u kojoj nismo zaslužili izgubiti. Iako smo gubili prvo poluvrijeme 2 razlike rani pogodak nas vraća u utakmicu. Uz potpunu dominaciju promašili smo 4 izgledne prilike. Dečki su ostavili srce na terenu ali jednostavno nas gol nije htio. Moramo stisnuti zube i iz poraza izići jači – izjava je Marka Žigića, trenera Kutjeva.

BEDEM – SLAVONIJA 1:1

Bedem i Slavonija su podijelili bodove na otvaranju nove trećeligaške sezone, i jedni i drugi imaju za čim žaliti, s druge strane i bod nakon svega ne izgleda loše. Matej Peharda, najbolji strijelac prošle sezone, ponovno je našao put do mreže, iskoristio je jednu grešku obrane domaćih i majstorski pogodio sam kut za vodstvo Požežana u 10. minuti. Nakon što su i jedni i drugi imali svoje šanse ali su ih i uredno promašivali, u sudačkom dodatku Ivan Koledić sretno i spretno pogađa za konačnih 1:1.

– Nakon primljenog gola debelo u sudačkom dodatku jasno da ostaje žal, posebno jer smo puno prije toga mogli i morali riješiti utakmicu. Ovako smo dozvolili Bedemu da ganja rezultat, da se bori i na kraju im se to isplatilo, rekao bih da su na tu borbu, zalaganje i zaslužili uzeti bod. Na početku su nam pritisnuli Antunovića, znali su da smo bez njega ipak druga ekipa, nekoliko žestokih startova je ostavilo traga i morao je iz igre već u 30. minuti što je sigurno bitno utjecalo na razvoj utakmice. Ne bih pričao o namjeri i kriteriju, tako je kako je. Iako ostaje žal, bod u gostima u Ivankovu nije loš rezultat za nikoga, mi se okrećemo utorku i ogledu s Međimurjem u kupu, sigurno smo bez Antunovića, sutra ćemo na treningu vidjeti ima li još kakvih posljedica od ove utakmice ali bez obzira na sve idemo dati maksimum kao i u prvoj domaćoj utakmici u petak u Velikoj – komentar je Dalibora Bognara, trenera Slavonije.

(sportalo.hr)

hnl