Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 22:06

Odigrano 3. kolo 1. Županijske nogometne lige

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - U petak je odigran prvi susret trećeg kola 1. ŽNL Požeško – slavonske u kojem je Kuzmica ugostila BSK iz Buka. Na kraju su Bučani otišli kući pjevajući s nova tri boda na svom računu.

KUZMICA – BSK 1-2

Sinoć su pod svjetlima reflektora Kuzmica i BSK odigrali pravu borbenu utakmicu nakon koje je BSK minimalno slavio i odnio sva tri boda putem Buka. Od početka je to bila odlična, otvorena utakmica puna nadigravanja. Ni jedna momčad se nije štedjela, na samom početku se vidjelo da će to biti prava poslastica i da bilo koja ekipa odnese bodove bi bilo zasluženo. Odmah na otvaranju susreta krenulo je žustro uz po jednu dobru priliku sa svake strane. Vodila se velika bitka na sredini terena sve do 17. minute kada domaćin nakon jednog prekida dolazi do prednosti. Nakon ubačaja sa strane Lovro Banožić neometano skače između dva gostujuća igrača i mirno postiže pogodak za veliko veselje Kuzmičana.

Bučani nakon toga nisu padali nego su pokušavali sve više zaprijetiti domaćem vrataru, stvorili su dvije izgledne šanse koje nisu iskoristili, a onda su izvukli jednu odličnu kontru nakon koje ih je fenomenalni Ivan Buturac vratio iz rezultatskog minusa na asistenciju Josipa Jakovljevića. Nakon što su gosti izjednačili sve je krenulo po zlu za Kuzmičane koji ostaju s igračem manje u 38. minuti.

U samo četiri minute Josip Novak je skupio dva žuta kartona te je morao u svlačionicu prije od očekivanog. S neriješenim rezultatom otišlo se na odmor. U drugom dijelu domaćin se dobro držao s obzirom da su imali igrača manje, a gosti su strpljivo vrebali svoju šansu. Nakon neiskorištene dvije izgledne šanse s njihove strane, dočekali su treću nakon koje se Gabrijel Marčinović izvrsno našao sam pred vratarom te je hladno poentirao i donio svojoj momčadi teška tri boda.

- Malo smo uspavano krenuli u utakmicu što je i rezultiralo s golom u našoj mreži, nakon toga se budimo imamo par šansi i zabijamo gol, puno nam je pomoglo i isključenje njihovog igrača koji je dobio dva žuta kartona, drugo poluvrijeme smo se dogovorili da nećemo srljati i da ćemo čekati svoju priliku, nakon što nismo iskoristili dvije šanse, treću smo uspjeli i uzeli sva tri boda. Čestitam svojoj ekipi na borbenosti i strpljenju to nas je i dovelo do pobjede. Ekipi Kuzmice želim puno sreće u nastavku prvenstva. Suđenje za svaku pohvalu. Nogomet nogometašima. izjavio je Josip Jakovljević, trener BSK-a.

Drugi susret trećeg kola 1. ŽNL Požeško – slavonske u kojem je Croatia iz Donje Obriježi slavila protiv Sloge iz Trenkova odigran je u subotu u Velikoj.

SLOGA – CROATIA (DO) 1:3

Na Veličkoj ljepotici sastali su se Sloga i Croatia iz Donje Obriježi, Sloga je i nakon ovog kola ostala na bodovnoj nuli gdje su se doveli u jako nezgodnu situaciju pred gostovanje u Buku gdje gostuju u iduću nedjelju. Od početka se vidjelo da će to biti susret pun tenzija, a na kraju se ispostavilo da je tako i bilo. Utakmica još nije kako treba ni krenula, a gosti su dobili priliku s bijele točke doći u prednost, hladnokrvan je bio Tonći Savi koji je doveo svoju momčad u prednost u trećoj minuti. U 37. minuti Petar Špelić povisuje prednost gostiju s kojom odlaze i na odmor.

Drugo poluvrijeme proteklo je u žustroj igri, u 64. minuti Špelić postiže svoj drugi pogodak na utakmici i povisuje rezultat na velikih 0:3. Samo četiri minute nakon toga Jurica Bešlić s bijele točke smanjuje zaostatak svoje momčadi, ali onda je krenulo sve po zlu za Slogu kada je u 73. minuti Josip Drežnjak zaradio drugi žuti karton, a samo šest minuta nakon toga i domaći vratar Mislav Mitrović zarađuje izravan crveni karton pa su Trenkovčani do kraja susreta igrali s dva igrača manje, a to im je ugasilo bilo kakvu nadu za povratak.

- Čestitam gostima iz Donje Obriježi (iako smo i mi bili gosti) na pobjedi i sretno im dalje! Rani nepostojeći penal u 3. minuti je usmjerio utakmicu. Iako smo nakon toga imali terensku inicijativu primili smo gol iz kontre pred kraj poluvremena. Po meni bio je penal za nas u 46. min. kod 0-2 ali umjesto toga sviran nam je nepostojeći kod 0-3 u 70. minuti kad je bilo skoro nebitno. Čestitam mojim dečkima na borbi jer i s 2 igrača manje smo i dalje napadali i nismo odustali. Možda bolje da smo igrali i danas u Golobrdcima, tamo smo već domaći, ovaj velički aerodrom nam nimalo nije odgovarao danas, pogotovo kad smo ganjali rezultat i puno se trošili. Idemo sad na nedjeljni izlet u Buk pa nam dolaze Sulkovci gdje bi trebali doći do prvih bodova i konačno igrati opet u našem Trenkovu. Nogomet nogometašima! – izjavio je Jurica Bešlić, trener Sloge.

U nedjelju je kompletirano 3. kolo 1. ŽNL kada je odigrano preostalih 5 susreta. 

GRANIČAR – KAPTOL 5:3

Nedjeljni derbi odigran je u Zagrađu gdje je gostovao Kaptol. Bila je to stvarno odlična utakmica puna preokreta, nadigravanja i lijepih poteza u kojoj su obje momčadi prezentirale dobar nogomet. Na kraju uporni domaćin dolazi do preokreta i teška tri boda. Prvo poluvrijeme proteklo je u podjednakoj igri obje momčadi. Odlično je krenulo za domaće koji na samom otvaranju susreta dolaze do vodstva preko svog najboljeg strijelca Adama Srdarevića.

Nakon toga vodila se velika bitka na sredini terena uz pokoju šansu s obje strane. U 24. minuti Branko Sadilek izjednačuje rezultat i odvodi momčadi na odmor s neriješenim rezultatom. U drugi dio gosti ulaze odlučnije, bolje i borbenije što je rezultiralo dva pogotka za preokret. U 51. minuti Filip Matić je pogodio za vodstvo Kaptola, a zatim u 65. minuti iskusni Mile Pavelić pogađa za dvostruku prednost gostiju.

Kada su svi već mislili da je kraj i da će gosti slaviti u ovom susretu, uporni domaćin pokazuje karakter, želju i volju te se diže iz mrtvih. U 67. minuti Željko Turić je smanjio zaostatak, a u 71. Adam Srdarević pogodio za poravnanje. Nakon toga su Graničari u naletu uspjeli doći do ponovnog preokreta i do pobjede. U 82. minuti Ivan Jakovljević pogodio je za vodstvo, a u 92. minuti s bijele točke bio je hladnokrvan Jakov Šinko koji stavlja točku na i ovog susreta.

- Danas je na Glivnjaku igrala ekipa Kaptola koju respektiramo… Znali smo da će to biti teška utakmica bez tri standardna igrača iz prve postave. Midliha, Petkovića i legende kluba Vinka Ančurovskog, ali uspjelo nam je pobijediti fantastičnu ekipu Kaptola koja u svom sastavu ima ovog trena 8 igrača najmanje za ligu više od naše. Poveli smo na vrijeme, ali i vrlo brzo dobili gol i na odmor otišli sa 1:1. U drugom poluvremenu u prvom njegovom dijelu NK Kaptol bio je bolja ekipa i s dva gola otišli su 1:3. Međutim napravili smo zamjene i neke korekcije u igri i izdigli se iz minusa u plus i poentirali s konačnim rezultatom od 5:3. Ne znam kome će to još uspjeti protiv Kaptola… Čestitke svima a posebno mojim igračima bez koji ovo ne bi bilo moguće. Kaptolu sretno dalje. – izjavio je Darko Čengić, trener Graničara.

OMLADINAC – SULKOVCI 6:3

Prava golijada odigrana je u Čaglinu između domaćeg Omladinca i Sulkovaca. Utakmica puna preokreta na kraju je otišla na stranu domaćina koji sada na svom računu imaju šest osvojenih bodova. Na otvaranju susreta gosti sretno i spretno stižu do vodstva nakon kornera Tomislav Topalović pogađa vlastitu mrežu i donosi prednost gostima. Do kraja prvog dijela domaći uspijevaju poravnati rezultat preko Matea Bluhe, s 1:1 otišlo se na odmor.

Gosti u drugo poluvrijeme ulaze bolje i pogocima Ivana Vidmara i Marka Hruškara stižu do dvostruke prednosti, ali oni se nisu uspjeli ni postaviti kako treba nakon pogotka već je Mateo Bluha ponovno poravnao. Nakon toga je Frane Batur postigao dva brzopotezna pogotka i doveo domaćina u prednost koju povisuju do kraja i ostavljaju zasluženo sva tri boda kod kuće. Marko Vidaković postigao je još jedan pogodak, a do kraja svoj treći na utakmici postiže Mateo Bluha.

- Danas se tražila karta više. Rapsodija nogometa s obadvije strane, gosti dobri , domaćin malo bolji, lopta i teren idealni za nedjeljno poslije podne. iz 1:3 na 6:3…. Čestitke gostima, sudcima i domaćim igračima na zalaganju i igri… Vidi se individualni rad Batura i Bluhe. – izjavio je Tomislav Topalović, trener Omladinca.

– Nakon što vodstvo od 1-3, pretvorimo u poraz 6-3 nemam što reći nego da je trening osnova nogometa. I naravno čestitam domaćinu na pobjedi. Službene osobe čak ispod naše razine – poručio je Josip Vukoja, trener Sulkovaca.

CROATIA – MLADOST 1:0

U Mihaljevcima su se sastale dvije podjednake ekipe koje igraju dobar nogomet. Ipak Mihaljevci ostaju nepobjediva stara rana za Pavlovčane. U utakmici bez puno izglednih šansi Lovro Zeljko je iskoristio jednu i donio domaćinu vrijedna tri boda.

Nogomet nogometašima! – poručio je Goran Vrgoč, trener Croatije.

- Ne ide protiv Mihaljevaca. Tvrda utakmica bez šansi, jedna greška je riješila utakmicu. Ipak zaslužena pobjeda domaćih, idemo dalje za našu mladu ekipu to je sve škola. Iduće kolo dolazi nam Donja Obrijež što je jako važna utakmica za nas poslije koje ulazimo u seriju teških utakmica. Prijateljima iz Mihaljevaca želim sreću u nastavku prvenstva, mojim dečkima da dolaze što češće na trening kako bi digli razinu naše igre i mirno igrali u sredini tablice. – izjavio je Igor Smoljanović, trener Mladosti.

DOBROVAC – SLAVEN 3:0

Slaven je upisao drugi uzastopni poraz u ovoj sezoni. Nakon poraza od Graničara upisali su i drugi poraz od 3:0. Odigrana je monotona utakmica u kojoj je domaćin nakon dvije velike greške gostujuće obrane došao do vodstva od 2:0 u prvom dijelu. Željko Popović postigao je oba pogotka.

U drugom dijelu gosti šalju sve raspoložive snage prema naprijed i pod svaku cijenu pokušavaju doći do priključka, ali realizacija im nije bila na razini tako da je domaća mreža danas ostala netaknuta. Do kraja je domaćin još par puta dobro zaprijetio, a onda u 76. minuti nakon kornera Matej Merkaš postavlja konačan rezultat susreta.

- Čestitke Dobrovcu na pobjedi. Bez obzira na izostanak naših ključnih igrača morali smo odigrati puno bolje. Nadam se da ćemo se za slijedeće kolo ekipirati i pokazati na terenu da ipak vrijedimo više nego što trenutno imamo bodova. – izjavio je Bernard Raguž, trener Slavena.

GRAŠEVINA – DINAMO 3:0

Graševina je na svom terenu stigla do prvih bodova ove sezone. Prvo ime susreta bio je Mirko Soldo koji je postigao tri pogotka i tako donio isto toliko bodova svojoj momčadi.

U 4. kolu dva susreta su na rasporedu u subotu, a pet u nedjelju. U subotu, 11. rujna u 16,45 sati sastaju se Mladost - Croatia (DO) i Dinamo - Graničar (Z). U nedjelju, 12. rujna u 16,45 sati igrat će BSK Buk - Sloga, Sulkovci - Kuzmica, Slaven - Omladinac, Kaptol - Dobrovac i Croatia - Graševina. 

znl 3 kolo

Izvor: sportalo.hr