Ispiši ovu stranicu
Utorak, 14 Rujan 2021 11:26

Odigrane utakmice 2. kola 2. Županijske nogometne lige

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - U nedjelju, 12. rujna odigrane su sve utakmice 2. kola 2. Županijske nogometne lige Požeško - slavonske.

Vatreno je bilo u Ovčarama gdje su na kraju gosti iz Eminovaca izborili teška tri boda pobijedivši rezultatom 3:4. Bilo je tu svega, od tenzija, crvenih kartona pa sve do lijepih prigoda i pogodaka. Dalibor Škorvaga je već u prvoj minuti uspio pogoditi vlastitu mrežu i pokloniti gostima početnu prednost.

Nakon toga domaćin se sabrao i dobrim napadima uspjeli su izboriti čak dva jedanaesterca, jedan u 14, a drugi u 20. minuti. Oba je uspio realizirati Marko Topić te je preokrenuo prednost na stranu Ovčara. Samo dvije minute nakon toga sijevnuo je po crveni karton sa svake strane, Tomislav Lukačević zaradio ga je kod Ovčara, a Matej Kadežabek pocrvenio je u redovima gostiju.

Gosti su tek pred kraj prvog dijela uspjeli doći do poravnanja preko Jakova Bočkaja. S neriješenim rezultatom otišlo se na odmor. Mreže su mirovale sve do 67. minute kada je goste u prednost doveo Tomislav Smojvir, a konačan rezultat postavio je Bojan Crepulja.

Graničar je u Bučju izborio teška tri boda protiv Dinama iz Badljevine. Konačan rezultat bio je 3:2. Prvih 35. minuta mreže su mirovale, a onda je Mirko Bošnjak doveo domaćina u prednost koju su držali i na odmoru. U drugi dio gosti ulaze odlučnije i bolje te nakon svega tri minute igre dolaze do poravnanja, Nenad Boromisa pogodio je mrežu Graničara.

Nakon toga vodila se velika bitka na sredini terena sve do 64. minute kada Matej Dukić pogađa za ponovno vodstvo domaćina iz kaznenog udarca. U 83. minuti Đuro Berić je povisio na 3:1, a u 85. minuti je Nenad Boromisa smanjio iz kaznenog udarca na 3:2, ali za potpuni povratak nije bilo više vremena.

Lipa i BSK su odigrali borbenu i otvorenu utakmicu, a na kraju su podijelili bodove. Konačan rezultat bio je 3:3. Gosti se bolje snalaze u prvom dijelu te nakon istog imaju prednost od 0:2. U 14. minuti Filip Ivičić doveo ih je u prednost, a u 23. minuti Rajko Mijatović udvostručuje i postavlja konačan rezultat prvog dijela.

Matej Sikiđić u 59. minuti postiže i treći pogodak za goste, a odmah brzo nakon toga Lipa uzvraća pogodak, smanjio je Petar Oršulić. Nakon toga domaćin kreće sve bolje igrati i prijetiti gostujućim vratima što im se na kraju i isplatilo. U 77. minuti Marin Mijatović smanjuje na 2:3, a pet minuta prije kraja susreta Goran Bradić poravnava i ostavlja bod u Lipi.

Zanimljivu utakmicu s puno prigoda s obje strane odigrali su Parasan i Hrvatski dragovoljac, ali napadači ni jedne momčadi nisu bili raspoloženi pa je krajnji rezultat ostao 0:0. 

Sve utakmice 3. kola igraju se u nedjelju, 19. 09. 2021. s početkom u 16,15 sati. Sastaju se Dinamo - Lipa, BSK - Parasan, Eminovci - Graničar i Hrvatski dragovoljac - Ovčare. 

2 znl 2 kolo

Izvor: sportalo.hr