Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 13 Listopad 2021 15:58

Najavljene dvije utrke Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu u Požegi za vikend

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA -  U subotu 16. listopada i nedjelju 17. listopada Požega će biti domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu, utrke koju već 20 godina organizira Moto klub „Požega-Promet“ pod pokroviteljstvom Grada Požege. Nadolazeće prvenstvo najavili su na konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Požege dr. sc. Borislav Miličević, tajnik Moto kluba „Požega-Promet“ Zlatko Jaroš i Leo Pandžić u ime Zlatnog luga.

IMG 0880U subotu 16. listopada s početkom u 11 sati po prvi put će se na imanju Zlatni Lug pored Požege održati utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske u motocrossu, u disciplini Cross Country. Imanje Zlatni Lug prostire se na 70 ha površine, a kružna staza dužine 7,5 km sadrži brojne izazove za vozače. Naime, staza kombinira vožnju kroz šumu i po livadi pri čemu je teren djelomice ravan, djelomice strm, a cijelom dužinom staze postavljene su prepreke poput guma, drvenih trupaca te zemlje koje vozači moraju preskočiti odnosno pronaći način kako savladati prepreku. - Cross Country je disciplina u kojoj nema toliko puno utrka kao što je u motocrossu. Dosta tu ima amatera, više nego profesionalaca, tako da uz ove profesionalne vozače u kategorijama Gold i Silver imamo i kategorije Bronze, Veteran i Amater. Staza je neobična i vjerujem da će vozačima biti zanimljiva. Trenutno imamo prijavljeno oko 50 vozača. – rekao je Leo Pandžić u ime Zlatnog Luga i njihovog Racing Teama.

Utrka na Zlatnom Lugu ujedno će mnogim vozačima i gledateljima poslužiti i kao zagrijavanje za idući dan kada se na obližnjoj motocross stazi Villare održava posljednja utrka Prvenstva Hrvatske u motocrossu, također u organizaciji Moto kluba Požega-Promet. Ovu utrku 20. godinu zaredom organizira domaći Moto klub Požega Promet, pod pokroviteljstvom Grada Požege. Inače, sredinom prošle godine Ministarstvo državne imovine prenijelo je vlasništvo nad stazom na Grad Požegu, nakon čega ju je Grad dao na upravljanje Moto klubu Požega Promet. - Hvala gradonačelniku, Gradu Požegi i svim našim sugrađanima koji nas podržavaju sve ove godine. Vjerujem da će uvjeti na stazi biti dobri kao što su svake godine jer upravo zbog toga imamo najviše vozača i daleko smo ispred svih – kazao je Zlatko Jaroš.

Utrku je podržao i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević. - Ponosni smo što u gradu i okolici imamo mogućnost organizirati utrku koja se održava već 20 godina. Kada toliko godina entuzijasti organiziraju utrke u ovom zahtjevnom sportu, sportu znoja, blata, adrenalina, prašine i oktana, uistinu se radi o entuzijastima koji uz to ostvaruju i vrhunske rezultate. Grad je dao financijsku i svaku drugu logističku potporu za organizaciju ovog događanja – rekao je dr sc. Borislav Miličević, zamjenik gradonačelnika.

Posjetiteljima je, osim uživanja u utrci, zajamčena i dobra zabava uz DJ-a te odlična ponuda hrane i pića. Ulaz je besplatan, a organizatori mole posjetitelje da se pridržavaju epidemioloških mjera.