Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Prosinac 2021 18:01

Održan 30. Memorijalni kuglački turnir „Tomislav Pranjković“ na Gradskoj kuglani Požega

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Održan je 30. Memorijalni kuglački turnir „Tomislav Pranjković“ na kojem se ove godine okupilo 13 ekipa s područja Požeško-slavonske županije, od kojih i jedna ženska kuglačka ekipa. Turnir se održava kako bi se sačuvao spomen na Tomislava Pranjkovića, člana požeškog Kuglačkog kluba „Obrtnik“, koji je poginuo  2. prosinca 1991. godine na području Baze Papuk s još desetoricom hrvatskih branitelja. Domaćin i organizator turnira je Kuglački klub Obrtnik Požega i grad Požega.

Uz rodbinu Tomislava Pranjkovića i predstavnike braniteljskih udruga memorijalnom turniru su prisustvovali pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara, zamjenik županice Ferdinand Troha, gradonačelnik grada Požega dr. sc. Željko Glavić,  predsjednik Udruženja obrtnika Požega Mile Golić, predsjednik Koordinacije Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Požeško-slavonske županije, umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, tajnik Požeškog sportskog saveza Željko Mitrović, predsjednik Županijskog kuglačkog saveza Darko Zovko, predsjednik Gradskog kuglačkog saveza Požega Miroslav Crnjac, te brojni članovi kuglačkih klubova s rukovodstvima klubova koja su se natjecala na turniru.

Pozdravljajući sve članove obitelji poginulog Tomislava Pranjkovića i sve učesnike turnira s nekoliko prigodnih riječi obratili su se pomoćnik ministra Dinko Tandara, zamjenik županice Ferdinand Troha i istakli da čuvaju ovaj turnir i uspomenu na poginule branitelje i uspomenu na svog kuglača Tomislava Pranjkovića. Požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić istakao da će grad Požega podržavati organizaciju Memorijalnog turnira uvijek dok to klub bude organizirao, a trebao bi čuvajući spomen na svog poginulog kolegu kuglača, te počasnih hicem u "pune" ujedno i otvorio turnir.

Ovogodišnji pobjednici turnira su kuglači KK Požega iz Požege sa 548 srušenih čunjeva, drugi KK Nove nade iz Požege sa 526 srušenih čunjeva  i treći KK Obrtnik sa srušena 521 srušenim čunjem. Pehare je uručio i čestitao pobjednicima na dobroj igri i istakao da čuvaju i održavaju ovaj memorijalni turnir zamjenik gradonačelnika grada Požege dr. sc. Borislav Miličević.

Galerija slika