Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 10 Siječanj 2022 09:44

Caffe bar Samson pobjednik je 30. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2021"

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Puna SD „Tomislav Pirc“ svjedočila je u subotu navečer vrlo uzbudljivoj završnici 30. Božićnog malonogometnog turnira Požega 2021. iz kojeg je kao pobjednik izašla ekipa Caffe bara Samson. Najboljim strijelcem turnira proglašen je Josip Jakovljević, najboljim vratarom Tomislav Blažević, a za najboljeg igrača turnira izabran je Tomislav Baltić koji je dobio Trofej “Bruno Boban”.

Po završetku finalnog dvoboja gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić i njegov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević dodijelili su nagrade najboljim ekipama i pojedincima.

Naslov pobjednika veteranskog 30. BMNT Požega 2021. osvojila je ekipa Wiener osiguranja. Za najboljeg vratara proglašen je Dario Pažin (Alabama), najbolji strijelac je Dalibor Žafaranić (Caffe bar Alibi) s 11 pogodaka dok je za najboljeg igrača izabran Mario Ergotić (Wiener osiguranje).

Na Turniru mladeži 30. BMNT “Požega 2021” tijekom sedam natjecateljskih dana odigrane su 82 utakmice u 5 kategorija.
U kategoriji limača natjecalo se 9 ekipa, a u finalu je NK Slavonija pobijedila NK Kutjevo rezultatom 6:1 (5:0). Tri pogotka za Slavoniju postigao je Ante Teskač, dva je dodao Šimun Odobašić dok je jednom zabio Borna Buturac. Jedini strijelac za Kutjevo bio je Mihael Pavičić.
U kategoriji početnika natjecalo se 17 ekipa, a u finalu je NK Slavonija 1 pobijedila NK Kutjevo 1 rezultatom 4:0 (4:0). Za vodstvo je lijepim pogotkom u 2. minuti zabio Noa Hel, a nakon toga je tri pogotka postigao Gabrijel Hrmić (4., 7., 10. minuta).
U kategoriji kadeta natjecalo se 12 ekipa, a u finalu su se sastali NK Slavonija 1 i Škola nogometa Batrina. Povela je Slavonija u 2. minuti preko Eudarda Blaževića, a na 1:1 izjednačio je Mihael Mihaljević u 11. minuti. U drugom dijelu nije bilo pogodaka, a nakon boljeg izvođenja penala pobjeda je pripala Slavoniji ukupnim rezultatom 3:2. Vratar Slavonije Tomislav Vlastnik obranio je dva penala.
U kategoriji starijih pionira natjecalo se 10 ekipa, a u finalu su se sastali Škola nogometa Batrina i NK Dinamo Vidovci Dervišaga 07. U 3. minuti Lovro Krmpotić zabio je za 0:1, a izjednačio je Marko Belobrajdić u 11. minuti. Vodstvo Batrini donio je Luka Stanišić u 23. minuti. Vidovčani su izjednačenje izborili iz kaznenog udarca s 10 metara kojeg je u 28. minuti realizirao Filip Kasapić.
U kategoriji kadeta natjecalo se 10 ekipa, a u finalu su se sastali Restoran Marta i Škola nogometa Batrina. Marta je povela u 23. minuti kada je Ivan Bezjak zabio za 1:0. U 28. minuti iz kaznenong udarca s 10 metara izjednačio je Jakov Ivančan. Igrači ŠN Batrine zabili su sva penala, a Marta je promašila dva pa je prvo mjesto pripalo Batrini.

Za nastup na jubilarnom 30. Božićnom malonogometnom turniru “Požega 2021” prijavilo se ukupno 104 ekipe u 7 kategorija, od toga 29 seniorskih ekipa, 11 veteranskih i 59 ekipa u Turniru mladeži (kadeti 10, stariji pioniri 11, mlađi pioniri 13, početnici 17, limači 8).

Izvor: sport-pozega,hr

Galerija slika