Ispiši ovu stranicu
Petak, 11 Ožujak 2022 09:50

Proglašeni najbolji požeški sportaši za 2021. godinu u tradicionalnom 54. izboru Požeškog športskog saveza

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA – U prostorijama Hrvatske gospodarske komore večeras je održana svečana sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza u sklopu koje su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, klubovi i treneri u 2021. godini po izboru Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza, a nakon prijedloga udruga članica Saveza.
Najbolji sportaš grada je Matej Jaroš (Moto klub Požega Promet), a najbolja sportašica je Anamarija Medak (Fitness klub Play). Najbolji sportaš s invaliditetom je Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina).

Najbolja muška sportska udruga je Rukometni klub Požega, a najbolja ženska sportska udruga Ženski košarkaški klub Plamen Požega. Najbolja udruga sportaša s invaliditetom je Boćarski klub Nada.

Za najboljeg trenera u 2021. godini izabran je Hrvoje Raguž (Fitness klub Play).

Najbolji kadet je Bojan Savić (Kuglački klub Nove Nade), a najbolja kadetkinja Iva Grgić (Kuglački klub Nove Nade). Najbolja juniorka je Mia Mikliš (Fitness klub Play), a najbolji junior Robert Bakić (Kuglački klub Nove Nade).

Posebna priznanja dobili su i perspektivni sportaši, ukupno 32 mlada sportaša koji dolaze iz udruga članica Saveza.

Također je dodijeljen tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza za 2021. godinu jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu. Za udrugu dobio ga je Kuglački klub Nove Nade. Pojedinačni trofej dodijeljen je profesoru Milanu Trgovčiću.

Prije proglašenja najboljih sportaša izvedena je hrvatska državna himna, a nakon toga je održana minuta šutnje za sve preminule sportaše.

Svečano proglašenje otvorio je predsjednik Saveza Nino Abramović koji je pozdravio zamjenika gradonačelnika, dr. sc. Borislava Miličevića i sve nazočne sportaše, goste i sportske djelatnike.

Predsjednik Nino Abramović pozdravio je sve nazočne i naglasio da prošle godine nije bilo izbora zbog pandemijske godine, a sada je Požeški športski savez uspio održati 54. tradicionalni izbor : "Drago mi je da smo se u ovakvom broju okupili, tradicija postoji, a ova nagrada svake godine dobiva na vrijednosti. Posebno mi je drago da su proglašenju nazočni predstavnik našeg Grada Požege, zamjenik gradonačelnika, gospodin Miličević. Pozdravio bih predstavnike i medija i djelatnike bivše ustanove Sportski objekti koji su sada, nastavili sa radom kod nas u Požeškom športskom savezu i naravno sve kandidate u izboru za sportaša grada kao i sve sportske djelatnike. I ove godine su udruge, a njih ima 73 koje su članice našeg Saveza, predložile najbolje i poslale rezultate koji su ostvareni, kao i natjecanja na kojima su ostvareni. Upravo je to važno za odabir jer je bodovanje temeljeno na tim podacima, koje uspoređujemo sa brojem natjecatelja i članova određenog sporta i dobijemo kriterije za određivanje vrijednosti. Kroz ovaj način bodovanja svatko ima priliku da radom i rezultatom zasluži nagradu. Takozvani mali sportovi, sportovi manje poznati široj javnosti se na neki način moraju usporediti sa nazovimo popularnijim da bi se došlo do bodova koji određuju pobjednike. Uvijek spominjem i Grad Požegu kao partnera Saveza u ovom radu sa sportom i sportašima kroz kotizacije, plaćanje prijevoza i sudačkih troškova . Od ove godine Savez ponovno upravlja i sportskim objektima, te je cijeli požeški sport predan na upravljanje sportašima i udrugama kroz organizaciju u kojoj smo svi mi članovi, a to je Požeško športski savez. Posebno bih naglasio i pohvalio rad udruga sportaša sa invaliditetom koje su u Požegi dobro organizirane i redovito odlaze na natjecanja kako u našoj zemlji tako i u inozemstvu. Njihovi odlasci na natjecanja su uvijek zahtjevniji i potrebno je puno više napora kako sportaša tako i djelatnika koji rade i pomažu navedenim udrugama. Mislim da su sportaši sa invaliditetom pravi pokazatelj onoga što sport je i što u stvari treba biti."

Nakon predsjednika Abramovića sve nazočne je u kratkom govoru pozdravio i zamjenik požeškog gradonačelnika Borislav Miličević : "gledajući sve ove pehare mogu reći da je Požega stvarno sportski grad. U gradskom proračunu se dosta izdvaja za sport, ali i dalje sve počiva na Vama entuzijastima iz klubova koji sve dajete i ulažete. U ime gradonačelnika mogu obećati financijsku pomoć i ubuduće. Svim sportašima i sportašicama koji su ostvarili ove uspjehe i svim djelatnicima hvala, ponos ste ovog grada!"

Laureatima su priznanja uručili zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, predsjednik Saveza Nino Abramović i članovi Izvršnog odbora Dinko Zima, Slobodan Manović i Ivan Penava.

Program je vodio Slavenko Čuljak, novinar Radia Vallis Aurea. Na kraju proglašenja ispred nagrađenih sportaša u kratkom ali emotivnom govoru zahvalio se profesor Milan Trgovčić, dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza.

U kategoriji perspektivnih sportaša nagrade su dobili:

1. Ena Paukner ( Gimnastičko društvo Sokol)

2. Ivan Smiljanić (Stolnoteniski klub Požega)

3. Laura Ambruš (Stolnoteniski klub Požega)

4. Dominik Karakatić (Šahovski klub Požega)

5. Ana Karakatić (Šahovski klub Požega)

6. Anja Bunčić (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

7. Lucija Čulo ( Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

8. Naomi Petranović (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

9. Marija Cindrić (Ženski košarkaški klub Požega)

10. Ana Katić (Karate do klub Požega)

11. Antonio Keleminec (Karate do klub Požega)

12. Ivan Milković (Karate do klub Požega)

13. Marko Pisker (Košarkaški klub Požega)

14. Gabrijel Lončarić (Košarkaški klub Požega)

15. Drago Marković (Nogometni klub Slavonija)

16. Luka Romić (Nogometni klub Slavonija)

17. Ivan Lončarević (Nogometni klub Slavonija)

18. Pavao Patrik Šekelja (Nogometni klub Požega)

19. Mihael Brezić (Nogometni klub Požega)

20. Leon Franjetić (Nogometni klub Požega)

21. Patrik Dumančić (Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga)

22. Leon Nikolić (Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga)

23. Lovro Krnjić Nogometi klub Dinamo Vidovci Dervišaga

24. Ivan Pavao Laštovica (Streljački klub Požega)

25. Petar Ereiz (Športski teniski klub Požega)

26. Marin Sesar (Rukometni klub Požega)

27. Bruno Vuković (Rukometni klub Požega)

28. Luka Novinc (Rukometni klubPožega)

29. Lana Srnović (Kuglački klub Nove Nade)

30. Matej Pernar (Boćarski klub Nada)

31. Tomislav Perašinić (Boćarski klub Nada)

32. Monika Hace (Boćarski klub Nada)</

Galerija slika