Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 28 Ožujak 2022 09:19

Dobili smo nove državne prvake i prvakinje u samostrelu

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

ODRŽANO OTVORENO DRŽAVNO PRVENSTVO U GAĐANJU SAMOSTRELOM NA 18 METARA U DVORANI U SPORTSKOJ DVORANI TOMISLAV PIRC U POŽEGI - 

POŽEGA - Streljački klub “Požega” ove je godine organizator i domaćin Prvenstva Hrvatske u gađanju samostrelom field na 18 metara u dvorani za kadete, juniore, seniorke i seniore, pojedinačno i ekipno. Natjecanje je održano proteklog vikenda u Sportskoj dvorani „Tomislav Pirc“ prema pravilniku Međunarodne samostrelske unije te prema pravilima Hrvatskog streljačkog saveza.

Prvenstvo Hrvatske, oba dana, otvorio je zamjenik županice Ferdinand Troha koji je na samom početku svog obraćanja pozdravio sve prisutne te im poželio ugodne trenutke u našem gradu te puno sportskih uspjeha u sportu u kojemu smo svjetski priznati.

- Sport mladima jača karakter jer se na taj način uče nositi s uspjesima i neuspjesima – kratko je rekao dožupan otvorivši državno prvenstvo.

Prvoga dana natjecanje započelo nadmetanjem kadeta i juniora, a pravo nastupa imali svi hrvatski strijelci s valjanim iskaznicama o registraciji i liječničkom potvrdom o izvršenom liječničkom pregledu ne starijem od 6 mjeseci, njih ukupno 19.

Rezultati za kadete u kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic:

Prvo mjesto osvojio je HAC Pavao, drugo mjesto osvojila je ČUK Stela, a treće mjesto osvojila je PETAK Petra, svi troje članovi kluba VELIKO TRGOVIŠĆE iz Velikog Trgovišća.

Rezultati za juniore u kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic:

Prvo mjesto osvojila je BARTOLOVIĆ Karla (Veliko Trgovišće), drugo mjesto osvojila je POPOVIĆ GECAN Iva (Ivanić Grad) i treće mjesto osvojio je njen klupski kolega BLAGEC Petar.

Ekipno prvo mjesto osvojili su strijelci SD "VELIKO TRGOVIŠĆE", drugo mjesto osvojili su SK "IVANIĆ", a treći su SK "PREDIONICA".

U kategoriji Match Play – Kadeti nova državna prvakinja postala je ČUK Stela (Veliko Trgovišće), drugo mjesto osvojio je ŽUPANIĆ Fran (PREDIONICA, Klanjec), a treći je HAC Pavao (Veliko Trgovišće).

U kategoriji Match Play – Juniori novi državni prvak je BLAGEC Petar (Ivanić Grad), drugo mjesto osvojila je BARTOLOVIĆ Karla (Veliko Trgovišće), a treća je POPOVIĆ GECAN Iva (Ivanić Grad).

Nakon natjecanja strijelci su imali prilike ponovno se prisjetiti ljepota našeg kraja na izletu do kutjevačkog vinogorja i obilaska podruma Kutjeva d.d. te poznatog vinara Branka Jakobovića iz Vetova.

Drugog dana natjecanje su nastavili najbolji seniori i seniorke, njih ukupno 25.

U kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic za seniore prvo mjesto osvojio je 1 PEREGLIN Domagoj (DUBRAVA 1094, Dubrava), drugo mjesto osvojio je OBOROVEČKI Martin (VELIKO TRGOVIŠĆE, Veliko Trgovišće), a treće mjesto osvojio je HAC Pavao (Veliko Trgovišće).

U kategoriji samostrel field 18 metara - IAU Classic za seniorke prvo mjesto osvojile su PEREGLIN Valentina (DUBRAVA 1094, Dubrava) i OBOROVEČKI Mihaela (VELIKO TRGOVIŠĆE, Veliko Trgovišće) s istim brojem bodova, dok je treće mjesto osvojila je BARTOLOVIĆ Karla (Veliko Trgovišće).

Ekipno prvo mjesto osvojili su strijelci SD "VELIKO TRGOVIŠĆE", drugo mjesto osvojili su SD "DUBRAVA 1094”", a treći su SK "IVANIĆ".

U kategoriji Match Play – Seniori novi državni prvak je PEREGLIN Domagoj (Dubrava), drugi je OBOROVEČKI Martin (Veliko Trgovišće), a treći HAC Pavao (Veliko Trgovišće).

U kategoriji Match Play – Seniorke nova državna prvakinja je OBOROVEČKI Mihaela (Veliko Trgovišće), druga je PEREGLIN Valentina (Dubrava), a treće mjesto osvojila je Požežanka GRDIŠA Maja (SK Požega).

Medalje i pehare natjecateljima na svečanosti u Hotelu Grgin dol dodijelio je zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević koji im se zahvalio na dolasku u naš predivni grad, čestitao im na uspjehu i poželio još puno dobrih rezultata u budućnosti.

Nakon kratkog odmora samostreličarima kreću natjecanja na otvorenom, a u Požegi ih ponovno dočekujemo sljedeće godine na 20. Kupu Grada Požege.

 

Galerija slika