Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 30 Svibanj 2022 11:27

Održano otvoreno Prvenstvo Hrvatske u motociklizmu na Glavici

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Neumorna kiša i vrlo hladno vrijeme za kraj svibnja nisu ovog puta išli na ruku organizatorima Otvorenog PH u motociklizmu u cestovnim i oldtimer utrkama na autodromu Glavica. Tradicionalno najvjernija publika, motociklisti iz Slavonije i regije, izostala je iz objektivnih razloga. Iz istog razloga nije bilo ni najavljene utrke Najbrži Slavonac koja je ostala za rujansko izdanje utrke u Požegi. Ipak, uz puno truda i organizacijske fleksibilnosti sve se uredno privelo kraju.

U subotu, prvog dana utrka, već na treninzima vidjeli smo nekoliko padova i lakših ozljeda. Poslijepodne je prošlo bolje bez potrebe za intervencijom medicinskog osoblja na stazi.

Što se tiče subotnjih rezultata, izdvojit ćemo utrku u klasi 600 SST gdje su bitku vodili Loris Majcan i Antonio Čiko (MK Sokol Požega). Uspješniji je bio iskusniji Majcan, dok je Čiko zauzeo drugo mjesto sa pola sekunde zaostatka. U ovoj klasi od ove sezone natječe se i Vjekoslav Pavelić koji je zauzeo šesto mjesto (MK Sokol Požega), dok je Siniša Bjelan (MK Promet Požega) bio peti, a Matija Begović (MK Promet Požega) deseti.

U klasi 125SP Branimir Hanžek (MK Sokol Požega) zauzeo je treće mjesto. U klasi 1000SST Dragoslav Perišić (MK Sokol Požega) bio je deseti.

Evo subotnjih rezultata vozača požeških klubova u klasama oldtimera:

Klasa 6: Goran Dobrić (MK Požega Promet) 3. mjesto

Klasa 7: Mihaly Nemeth (MK Požega Promet) 1. mjesto

Klasa 9: Vjekoslav Pavelić (MK Sokol Požega) 1. mjesto, Davor Grgan (MK Požega Promet) 2. mjesto, Domagoj Rumenović (MK Požega Promet) 5. mjesto

Nedjelja je krenula s nešto boljim uvjetima, no sredinom dana počeo je puhati jak vjetar, a u poslijepodnevnim satima krenula je i kiša. Utrku je otvorio predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin.

Opet je najviše pozornosti imala utrka 600SST u kojoj se ponovila bitka između Lorisa Majcana i Antonija Čike. Ponovno je Majcan uspio doći do pobjede sa samo 18 stotinki ispred Čike. U ovoj klasi Siniša Bjelan (MK Promet Požega) zauzeo je šesto mjesto, a Vjekoslav Pavelić (MK Sokol Požega) bio je sedmi.

U klasi 125SP Branimir Hanžek (MK Sokol Požega) došao je do drugog mjesta. U klasi 1000SST Dragoslav Perišić (MK Sokol Požega) bio je dvanaesti, a Pavo Ključević (MK Sokol) četrnaesti.

U klasama oldtimera:

Klasa 6: Goran Dobrić (MK Požega Promet) 5. mjesto

Klasa 7: Mihaly Nemeth (MK Požega Promet) 1. mjesto

Klasa 9: Vjekoslav Pavelić (MK Sokol Požega) 1. mjesto, Davor Grgan (MK Požega Promet) 2. mjesto, Domagoj Rumenović (MK Požega Promet) 4. mjesto

Izvor: rva.hr

Galerija slika