Ponedjeljak, 15 Kolovoz 2022 09:31

Judo klub "Slavonac" iz Čaglina nastupio na turniru „Mala Evropa“ u BiH

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Na Međunarodnom judo turniru  „Mala Evropa“  održanom ovog vikenda u Prnjavoru  nastupilo je preko 400 natjecatelja iz 50 klubova iz 6 zemalja (Bosna i Hercegovina, Moldavija, Srbija, Slovenija Rumunjska i Hrvatska).

Judo klub "Slavonac" iz Čaglina nastupio  je s 8 natjecatelja  te su osvojili 5 medalja. Prvi na borilišta izašli su Bruno Bluha, Rafael Ćosić i Filip Šutić. Sva trojica nastupili su istoj kategoriji do 34 kilograma. Bruno Bluha sa 2 pobjede i porazom osvaja brončanu medalju dok su Rafael Ćosić i Filip Šutić sa 1 pobjedom i 2 poraza osvojili 5 mjesto. Nakon njih na borilište izlazi Iva Čančar koja sa 2 odlične pobjede osvaja zlatnu medalju.IMG 13ce5f3881e3cfa3995e78a62f5d9a86 V

U uzrastu do 15 godina nastupile su Tena Trtanj i Lana Knaus, obje u kategoriji do 57 kilograma. Lana Knaus sa 2 pobjede dolazi do finala u kojem gubi od iskusne Slovenke, dok je Tena Trtanj sa 2 pobjede i porazom osvojila brončanu medalju. U uzrastu kadeta klub su predstavljali Goran Miloš i Marin Knaus. Goran Miloš nije imao svoj dan te je turnir završio sa 2 poraza. Marin Knaus sa 2 pobjede i 2 poraza dolazi do brončane medalje.

 - Smatram da možemo biti zadovoljni sa rezultatima, imali smo pauzu od mjesec dana i nakon 4 treninga otišli na turnir i pružili dobre borbe. Popraviti ćemo greške, nastaviti sa radom i pripremati se za jesenski ciklus turnira istakao je voditelj ekipe i trener Robert Garc.