Ispiši ovu stranicu
Subota, 03 Rujan 2022 12:16

U Radničkom odmaralištu u Velikoj održane Radničke sportske igre Kutjeva d.d.

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

VELIKA - Tradicionalne Radničke sportske igre tvrtke Kutjevo d.d. u organizaciji Nezavisnog sindikata radnika u proizvodnji hrane i pića (NSR PHP) i Uprave Kutjeva d.d. održane su u njihovom Radničkom odmaralištu u Velikoj. Na početku je sve pozdravio predsjednik Sindikata Željko Jurić i otvorio sportske igre. Sportske igre su nekada bile nezaobilazne u svim većim tvrtkama, a sada to održavaju još rijetki kolektivi i tvrtke. Uglavnom je to nekada bilo u organizaciji Radničkih savjeta i Sindikata, koji u ovom primjeru svoju dugogodišnju tradiciju nastavlja.

Nekoliko stotina djelatnika iz više tvrtki i radnih jedinica u Kutjevu i Požeštini, ali i tvrtki kćeri iz Božjakovine i Đakova, a sudjelovali su i djelatnici predstavništva iz Podgorice u Crnoj Gori. Natjecalo se u malom nogometu, odbojci, igrama spretnosti nazvana "Survivir" sa slobodnim udarcima u koš na kraju, pikadom, streljaštvu, te vrlo popularnom kartaškom igrom Bela, koja je imala najviše prijavljenih ekipa.

Igre su podržali svojom nazočnošću, vlasnik Enver Moralić i predsjednik Uprave, član uprave tvrtke Dino Galić, direktori sektora Kutjeva d.d. i gosti i uzvanici.

Sve je započelo tradicionalnim doručkom, ljutom kobasicom u pecivu, "slavonskim hot dogom" a za ručak je svim sudionicima pripremljena prasetina i vruća janjetina sa ražnja koja se pekla dok su igre trajale. Za zabavu su bili izabrati vrsni tamburaši TS Satir iz Davora.

Galerija slika