Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 07 Rujan 2022 09:09

Nogometaši Požege će protiv prvoligaša Lokomotive odigrati prijateljsku utakmicu povodom 60 godina kluba

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Naredne subote, 10. rujna, napunit će se točno 60 godina od osnutka Nogometnog kluba Požega. Povodom toga uprava kluba na čelu s predsjednikom Juricom Matijevićem dogovorila je prijateljsku utakmicu sa Nogometnim klubom Lokomotivom (Zagreb), članom SuperSport Hrvatske nogometne lige. 

Utakmica prvih momčadi Požege i Lokomotive odigrat će se u srijedu, 21. rujna 2022. s početkom u 16,30 sati na igralištu Nogometnog kluba Požega na Sportsko - rekreacijskom centru. Do tada će biti postavljena i montažna tribina sa 104 sjedeća mjesta iza istočne ograde terena u blizini klupskih prostorija, a koja će tu ostati i nakon revijalne utakmice sa zagrebačkim "Lokosima". Istog dana bit će održana i svečana večera u dvorani Gloria. 

Nogometni klub Požega osnovan je 10. 09. 1962. godine od strane predstavnika odjevnog poduzeća „Sloga“ i predstavnika drvno - industrijskog poduzeća „Lipa“ (današnji Spin Valis). Osnivačka Skupština održana je u prostorijama Odjevnog poduzeća Sloga. 

Nikola Pilaš predložio je da se klub zove Požega što je jednoglasno prihvaćeno. Za prvog predsjednika  izabran je Marko Unukić, a izabrana su i dva privremena tajnika Stjepan Grgurić i Krešimir Bubak, Za blagajnika je postavljen Gojko Timarac, ekonom je bio Stjepan Kovačević a prvi trener je bio Stjepan Grgurić.

Kada je Požega obilježavala 20 godina postojanja gost je bio vinkovački Dinamo, član Prve Jugoslavenske lige, a taj susret odigran je 18. 05. 1983. na Stadionu Slavonije i završio je pobjedom gostiju rezultatom 1:7 (0:5). Aktualni trener Požege Željko Mitrović kao osamnaestogodišnjak je tada nastupio za seniore Požege u toj utakmici, a kao gost je za Požegu zaigrao Predrag Pašić, lijevokrilni napadač prvoligaša Sarajeva i državni reprezentativac koji je u Slavonskoj Požegi služio vojni rok. 

Na 40. godišnjicu, 2002. godine gostovao je isti klub ali sada pod imenom HNK Cibalia te je utakmica odigrana na igralištu NK Požega, a završila je pobjedom gostiju rezultatom 0:4. Cibalia je bila tada član 2. HNL, a Požega je tada u sklopu obilježavanja tog jubileja u rujnu 2002. odigrala i utakmice s prvoligašem Kamen Ingradom (Velika) i trećeligašom Slavonijom (Požega). Na klupi Požege tada je bio Milan Krmar, današnji voditelj omladinskog pogona kluba. 

Povodom proslave 50. godina kluba u Požegi je gostovao HNK Hajduk (Split). Taj susret bio prvotno je planiran za odigravanje u jesen 2012. ali je zbog odgode od strane Hajduka odigran 27. 05. 2013. na igralištu NK Požega i završio je pobjedom Hajduka rezultatom 1:5 (1:1). Mario Pašalić, član talijanske Atalante i hrvatski nogometni reprezentativac tada je kao mladi osamnaestogodišnji igrač postigao dva pogotka u pobjedi Hajduka. 

Izvor: sport-pozega.hr