Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 23 Studeni 2022 10:01

Nogometne snage iz Pleternice u TV spotu Croatia osiguranja za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

PROMO ČLANAK: 

Tomislav Ognjenčić, Dino Bognar i Pavo Nikolić iz NK Slavija pojavljuju se u spotu nogometne kampanje Croatia osiguranja -

Iako je društvena odgovornost Croatia osiguranjaprema zadnjem istraživanju o korporativnoj reputaciji prepoznata kao jedna od najsnažnijih dimenzija ugleda kompanije, malo je poznato da CO godišnje sponzorira više od 70 lokalnih sportskih klubova diljem Hrvatske. Upravo zato je COneke od njih, točnije pet nogometnih klubova, odabralo za TV spot za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru koji se od prošlog tjedna prikazuje na nacionalnim televizijama.

Među nogometašima koji se pojavljuju u spotu su i trojica igrača NK Slavije iz Pleternice: Tomislav Ognjenčić, Dino Bognar i Pavo Nikolić. Sva trojica su veliki zaljubljenici u nogomet, a u spotu se pojavljuju uz nogometaše iz U-21 reprezentacije te igrače iz NK Postira Sardi, NK Podravina Ludbreg, NK Croatia Zmijavci i Ženski nogometni klub Rijeka.

Tomislav OgnjencicTomislav Ognjenčić (26) jedan je od rijetkih nogometaša s diplomom medicinskog fakulteta u rukama. Nogomet je počeo igrati još kao dječak u svom selu Buk i kaže da se prije igrao loptom nego što je prohodao. Medicinski fakultet završio je ove godine u Osijeku i tijekom cijelog studija je svaki petak putovao u Pleternicu na trening, a tek nakon treninga bi otišao kod svojih u Buk gdje bi im pomagao u obiteljskim poslovima. Subotom bi išao na utakmice, a u nedjelju se vraćao u Osijek na fakultet. Iako su mu mnogi govorili da neće uspjeti završiti medicinu uz nogomet, Tomislav je uz veliki trud i brojna noćna učenja završio fakultet i pri tom nije propustio nijednu utakmicu.

"Medicina i nogomet su moje dvije najveće ljubavi i samo se treba dobro organizirati, ali imati i podršku obitelji, kluba i sponzora koji su također zaslužni za moj uspjeh“, kaže Tomislav.

Dino BognarDino Bognar (23) dolazi iz nogometne obitelji. Otac i stric su mu bili profesionalni nogometaši, pa je uz njih zavolio nogomet i počeo igrati već sa šest godina. Prvi klub mu je bio Kamen Ingrad iz Velike, gdje su igrali njegov otac i stric, a s 12 godina je prvi put zaigrao za NK Slaviju iz Pleternice. Nakon toga je prešao u NK Slavonija, a potom u Prvu ligu gdje je igrao za NK Lokomotiva. Tri godine kasnije vratio se u Pleternicu gdje i danas igra za NK Slaviju. Pored igračke karijere, Dino je osnovao i svoj ženski nogometni klub u Požegi koji ima čak 87 igračica.

"Moj tata, stric, brat i ja smo htjeli prenijeti svoje znanje i zaključili smo da u Slavoniji uopće nema ženskog nogometa, dok se u cijelom svijetu ženski nogomet zadnjih godina jako promovira i gura u prvi plan. U početku je bilo malo teže, imali smo samo 30 igračica, ali kad smo se počeli natjecati i kad su svi vidjeli da smo ozbiljni s našim projektom krenuo je veliki interes. Zaista želimo ostati u tome i profesionalno se baviti ženskim nogometom“, kaže Dino.

Pavo Nikolic Pavo Nikolić (24) počeo je igrati nogomet kada je imao osam godina, a u NK Slavija igra tri godine.

"Važna mi je dobra atmosfera u klubu i dobar tim, a u Pleternici to imam. Kad je dobra atmosfera dečki se više bore jedni za druge, bolje igramo na terenu i dajemo više. Treća i četvrta liga su odlične za natjecanje, igra se kvalitetan nogomet i dobro se trenira", kaže Pavo koji je do dolaska u NK Slavija nogomet igrao u svom selu blizu Pleternice i Slavija mu je prvi veći klub. 

Pavo je nedavno magistrirao strojarstvo i planira ostvariti i karijeru izvan nogometa, no to ne znači da nogomet pada u drugi plan.

"Uživam u igri i imam sjajnu ekipu. Svakako ostajem u nogometu i moja obitelj me u tome podržava. Igram nogomet otkad znam za sebe, to je sad već stil života", zaključuje Pavo.

Sve priče o lokalnim nogometnim klubovima i njihovim igračima možete pročitati na instagram profilu @croatia_osiguranje

Medij

Galerija slika