Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 06 Svibanj 2012 15:53

Stotinu mladih šahista do 16 godina

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

1. i 2. KADETSKA LIGA SLAVONIJE I BARANJE

POŽEGA – U organizaciji i domaćinstvu požeškog Šahovskog kluba Grgin Dol odigrana je završnica 1.i 2. Kadetske lige Slavonije i Baranje. Na natjecanju u vatrogasnom domu Požega okupilo se preko stotinu šahista od 6-16 godina.

P4290074Natjecanje je otvorio i mlade šahiste pozdravio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, poželjevši im dobre rezultate u gradu koji ima dugu tradiciju igranja šaha. Natjecatelje je pozdravio i zamjenik ministra zdravlja mr. sc. Marijan Cesarik, te Damir Vrhovnik, kandidat za predsjednika Hrvatskog šahovskog saveza.

Naš klub Grgin dol u drugoj kadetskoj ligi osvojio je treće mjesto, a bolji od njih su bili ŠK Gradina iz Gradine i ŠK Đakovo 2 iz Đakova.

P4290064U prvoj kadetskoj ligi nismo imali plasmana među tri najbolja, tek na deveto mjesto, a najbolji su bili ŠK Vukovar 91 iz Vukovara, ŠK Đuro Đaković Holding iz Slav. Broda i ŠK Strmac iz Nove Gradiške.

Pobjednici na ovom turniru odlaze na završnicu državnog natjecanja. Pehare ekipama i medalje za pojedinačne prvake uručio je gradonačelnik Zdravko Ronko i predsjednik Skupštine grada Zagreba, Davor Bernardić.