Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 27 Lipanj 2012 11:12

Gostovao zagrebački Dinamo

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA U PLETERNICI   -

NK SLAVIJA : NK DINAMO  0:2

SLAVIJA: Alen Leist, Marko Blašković, Josip Budimir, Vinko Ančurovski, Duje Tokić, Tomislav Valentić, Valentin Podobnik, Ivan Peharda, Milan Marčinović, Josip Neruda, Josip Jakovljević, Ante Bošnjak, Ivan Bilić, Filip Marušić, Darko Oreč, Antun Kvaternik, Dinko Kamenčak, Tomo Vukoja, Dalibor Žafaranić, Josip Hoborka, Davor Žafaranić i Matej Novak. Trener Dalibor Bognar.

DINAMO: Romeo Mitrović, Antun Puljić, Luis Ibanez, Adrijan Calello, Jerko Leko, Matej Kovačić, Sammir, Ivan Tomečak, Tonel, Josip Pivarić, Fatos Beqiraj, Filip Lončarić, Arijan Ademi, Mehmen Alispahić, Nikola Pokrivać, Ante Rukavina i Duje Čop. Trener Ante Čačić.

SUCI: Mario Adžijević i pomoćnici Jurica Matijević i Nikola Jurišić.

PLETERNICA – Po obećanju prošle godine koje je dao Zdravko Mamić, Izvršni direktor KN Dinama iz Zagreba, ponovno je jednu svoju pripremnu utakmicu došao odigrati u Pleternicu sa nogometašima NK Slavije. NK Dinamo je došao u jakom sastavu, jedino bez naših reprezentativaca koji se još nisu uključili u pripreme.

Pred oko dvije tisuće gledatelja gledali smo dobru utakmicu, koja je na momente bila vrlo žustra, a nogometaši Slavije pokazali su se kao dobar protivnik, što im je priznao i trener dinamovaca Ante Čačić.

tekstVeć u 8. minuti Samir je iz jedne kombinacije pred golom zatresao mrežu Slavije. U kratkoj pauzi u 33. minuti od aktivnog igranja nogometa oprostio se Milan Marčinović iz Kalenića, koji je nogomet igrao punih 25 godina, od toga 15 u Slaviji. Poklon mu je uručio predsjednik kluba Marinko Markota. Poklon nogometnu loptu s potpisima svih dinamovaca pleternički gradonačelnik Franjo Lucić uručio je najmlađem i najperspektivnijem igraču Marku Staniću, desetogodišnjaku, koji je prošao Arsenalovu školu nogometa i bio član ekipe koja je pobijedila na turniru u Grčkoj i Londonu.

U drugom poluvremenu nastavila se igra i veliki pritisak Dinama, no iskazao se Slavijin golman Alen Leist koji je branio sve što je upućeno prema njemu. Veliki pritisak Dinama urodio je plodom u 72. minuti kada je Rukavina iz kombinacije pred golom Slavije postigao lijepi gol. Ujedno je to bio i rezultat utakmice, 2:0, što je realan odnos snaga na terenu.

tekst_1Nakon utakmice na zajedničkom druženju „prijatelja“, kako je istakao gradonačelnik Lucić u Bijeloj kući uz slavonske specijalitete družili su se igrači oba kluba i uprave, te sponzori. Dobro su prošli i tamburaši Naše grane, jer Mamić ih nije zaboravio, te im tambure opet zakitio s 500 eura. Velikodušan je bio i odobrivši pomoć NK Slaviji za troškove natjecanja u 3. HRL 150 tisuća kuna.

Galerija slika