Ispiši ovu stranicu
Subota, 17 Kolovoz 2019 18:42

Obilježio 60 godina aktivnosti u lovstvu i počastio prijatelje lovce

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

82-GODIŠNJI BLAGOJE VUKSANOVIĆ, AGRONOM U MIROVINI, POČEO 1959. KAO LOVAČKI PRIPRAVNIK - 

GRADSKI VRHOVCI – Svoje kolege lovce iz Lovačkog društva Sveti Hubert, lovačku grupu Babja Gora povodom svog jubileja, 60 godina aktivnosti u lovstvu, počastio je Blagoje Vuksanović iz Požege. Rodom je iz mjesta Sapna i odmah po završetku fakulteta agronomije upisuje se u lovce. Prvo je u lovačkom društvu morao odraditi pripravnički staž od 2 godine, tako da je 1961. godine položio lovački ispit. Već prije je u svom društvu u Čaglinu odrađivao dužnost tajnika, jer je bio mlad i školovan čovjek, kojemu su odmah dali zaduženja. Kasnije je bio i u LDBektež, a poslije je preselio u Požegu, radio kao agronom u PPK Kutjevo i postao lovac požeškog lovačkog društva.

- Oduvijek sam se zanimao za lov i volio sam odlazak u lov i prirodu. najviše sam volio lov zimi kada prtiš kroz snijeg, a oko teme čista i kristalna priroda. Bilo je svakakvih dogodovština, bilo je i lovačkih trofeja, no to sam uvijek poklonio društvu i prijateljima. To su moja najljepša sjećanja u životu. Nekada se išlo u lov samo nedjeljom, a ja sam već od četvrtka bio nervozan i nestrpljiv za nedjeljni lov koji sam čekao. Nije mi bilo teško otići i od obitelji, pa sam čak nagovarao i svoju suprugu da se učlani u lovce i idemo zajedno – sjeća se Blagoje, a najljepše mu je bilo prije lova i u odmorima, peći slaninu i kobasicu na štapu uz vatru.

Lovna grupa Babja Gora je vrlo aktivna, uredili su mjesto za sastajanje i priručno strelište za upucavanje pušaka, a ovo okupljanje su iskoristili i za daljnje dogovore što urediti dalje na svom objektu. Sve rade sami i financiraju dobrovoljnim prilozima, no vrlo su jedinstveni i radišni.Tako su bili složni i jedinstveni i oko ručka za koji je slavljenik poslužio pečenog odojka.

Galerija slika