Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 15 Ožujak 2020 08:41

Pristižu pjesme za „Zlatni glas Zlatne doline“ a natječaj još otvoren do 20. ožujka

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

KAPTOL - Po 46. puta 8. svibnja ove godine Kaptol će biti domaćin svome tradicionalnom Festivalu tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline“ koji okuplja pjevače i glazbene sastave iz Hrvatske i okolnih zemalja.

Do 20. ožujka otvoren je natječaj za nove pjesme napisane upravo za „Zlatni glas Zlatne doline 2020.“ koje će biti premijerno izvedene na festivalu. Kako smo saznali već je pristiglo dvadesetak pjesama, no očekuje se da će ih pristići još toliko nakon čega će uslijediti izbor najboljih za izvedbu i objavljivanje festivalskog albuma. Do festivalske priredbe bit će zgotovljen nosač zvuka sa svim pjesmama, a očekuje se da će ih biti dvadesetak. Uz soliste, koje će ove godine pratiti šesteročlani tamburaški sastav Rubato iz Slavonskog Broda pojačan sa sviračima na harmonici i bubnjevima, nastupit će više tamburaških sastava i pjevačkih skupina.

Među pristiglim pjesmama dio je od autora i izvođača izvan granica Hrvatske jer su tu uradci iz Bosne i Hercegovine, te Švicarske, a do kraja natječaja očekuje se prispijeće još nekoliko skladbi iz zemalja okruženja.

 - Na razini općine ove godine dogovoreno je objedinjavanje dosadašnje tri priredbe koji će se održati pod kapom branda „Zlatni glas Zlatne doline“ – ističe nam Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol, koja je nositelj organizacije zajedno sa tamošnjim udrugama. Naime 7. svibnja biti će Večer tamburaških orkestara, a 9. svibnja tradicionalna Smotra folklora „Šokačko se kolo vije“ tako da će ljubitelji glazbe, tradicije i običaja imati što vidjeti i poslušati kroz čak tri dana.

Pripreme za priredbu dobro odmiču, a dogovara se kao i prethodnih godina, dobro medijsko pokrivanje festivala, čiju će snimku emitirati više od 15 televizija u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji. Jedan od medijskih pokrovitelja festivala je tjednik Kronika požeško-slavonska i internet portal www.pozeska-kronika.hr