Ispiši ovu stranicu
Utorak, 17 Ožujak 2020 14:05

Zatvoren dio turističke infrastrukture Parka prirode Papuk, no balon Geopriče leti visoko

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

VELIKA - Na temelju odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19, Javna ustanova Park prirode Papuk obavještava sve posjetitelje da su s ciljem zaštite djelatnika i posjetitelja, a u svrhu provedbe donesenih preporuka od strane Stožera civilne zaštite do daljnjega odlučili obustaviti rad sljedeće turističke infrastrukture:

- Suvenirnice „Eko – točka Jankovac“
- „Kuće Panonskog mora“ u Velikoj
- Kamp odmorišta „Duboka“ u Velikoj
- Adrenalinskog parka „Duboka“
Ostatak Parka je otvoren za sve posjetitelje.

Unatoč privremenom zatvaranju dijela turističke infrastrukture Parka prirode Papuk, promocija zaštićenih vrijednosti visoko na nebu se i dalje nastavlja, ali bez javnih okupljanja. Nakon što je preletio pola Europe, balon Geopriče napokon stiže kući.
Njegov je dolazak dugo iščekivan, više puta najavljivan i odgađan, no vremenska prognoza za danas 17. ožujka obećava nesvakidašnju predstavu na području Parka prirode Papuk.

Prvi let je planiran između 7 -7:30 h sa nogometnog stadiona u Općini Velika u smjeru Kutjeva, dok se drugi planira u popodnevnim satima, oko 16 h također sa iste lokacije u smjeru Kutjeva ili Požege.
- Mi smo ovaj vikend proveli na otvorenom, uživajući u prekrasnom vremenu te ćemo nastaviti i slijedećih dana. Predlažemo da se čuvate, lijepo vrijeme provedete uživajući na svježem zraku u prirodi i potražite pogledom nesvakidašnji prizor zelenog ljepotana iznad Papuka i Zlatne doline. Ponavljamo, balon je letjelica na koju vremenski uvjeti imaju najveći utjecaj, tako da balon ne leti u slučaju padalina, pojačanog vjetra i guste magle – ističu iz Parka prirode Papuk.

Galerija slika