Ispiši ovu stranicu
Utorak, 18 Kolovoz 2020 17:06

Jake i obilne oborine poslijepodne izazvale pravi kaos u prigradskom naselju Vidovcima

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Vrlo jake i obilne oborine danas poslije podne na području cijele Požeštine, izazvale su pravi kaos u požeškom prigradskom naselju Vidovci. Kako se ono nalazi odmah ispod Požeške gore, velike količine oborinskih voda pomiješane sa drvnim otpadom i zemljom sručile su se kroz nekoliko vodotoka na samo naselje Vidovci. Iako su se prije nekoliko godina potoci uređivali i betonirali, sada su velike količine vode dobile na brzini i velikom brzinom se slijevaju na Vidovce, te poplavljuju kuće, prometnice i poljoprivredne površine.

Najgora situacija je oko potoka Pakao, koji strašnom brzinom dolazi s brda, zaustavlja se na mostovima koji vode u kuće i poplavljuje ulicu i s jedne i druge strane. poplavljen je veliki broj dvorišta i kuća, a voda u nemogućnosti da ode plavi sve do nogometnog igrališta NK Dinamo Vidovci-Dervišaga koje je već postalo jezero. Ovo igralište je već zajedno s klupskim prostorijama poplavljivano nekoliko puta. Nalazi se između dva potoka i oba ga u ovim situacijama poplavljuju i pune vodom.

Za sada nismo vidjeli nikoga od intervencijskih snaga osim samih građana koji pokušavaju svojim susjedima pomoći i spasiti se što se spasiti dade.

Galerija slika