Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Studeni 2022 09:13

Većina zaposlenika u Hrvatskoj zbog Svjetskog prvenstva želi fleksibilnije radno vrijeme

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Većina zaposlenika u Hrvatskoj smatra kako bi im poslodavci tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru trebali omogućiti fleksibilnije radno vrijeme. Otkrilo je to istraživanje portala Posao.hr.

  - Fleksibilnije radno vrijeme u idućih mjesec dana priželjkuje čak 81,4 posto zaposlenika. Među sudionicima našeg istraživanja 36 posto njih ističe argument da je Mundijal jedinstven događaj, a 45,4 posto njih smatra da se unatoč fleksibilnijem radnom vremenu zbog utakmica posao mora odraditi. Ostali pak smatraju da takvi događaji ne bi smjeli ometati posao - kazala je Ines Bokan, voditeljica portala Posao.hr.

Navijač na radnom mjestu foto Posao.hrIstraživanje je otkrilo kako čak 45 posto zaposlenika u Hrvatskoj namjerava pratiti Svjetsko prvenstvo. Većina njih utakmice će gledati nakon posla – kod kuće ili u kafiću, no više od trećine ispitanika spremno je utakmice pratiti i na radnom mjestu

 - Neki su navijači tijekom proteklih svjetskih prvenstava u pitanje dovodili izreku da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu. Zbog praćenja utakmica uzimali su čak i lažna bolovanja. U što će izrasti navijačko ludilo ove godine, nemoguće je prognozirati, no jasno je da će sada porasti korištenje slobodnih dana i godišnjih odmora. Gotovo 8 posto zaposlenika uzimat će slobodne dane kako bi mogli pratiti utakmice hrvatske i drugih zanimljivih im reprezentacija, a za godišnjim će odmorom zbog Svjetskog prvenstva posegnuti 4,6 posto ispitanika - kazala je Ines Bokan.

U svakoj se četvrtoj tvrtki organizira zajedničko gledanje utakmice za zaposlenike nakon radnog vremena, a 20,5 posto ljudi utakmice će gledati u društvu nekoliko kolega.

Čak 12 posto djelatnika u istraživanju je kazalo kako njihovi poslodavci u potpunosti imaju razumijevanja za navijačko ludilo, a 40 posto njih smatra kako poslodavci to razumiju, ali da posao zbog toga ne smije trpjeti.

Da su poslodavci u Hrvatskoj tolerantni kad je nogomet u pitanju, potvrđuje i činjenica da 30 posto zaposlenika smatra kako bi poslodavci imali razumijevanja za njihovo kašnjenje na posao zbog slavlja nakon utakmice prethodne večeri.

U istraživanju portala Posao.hr sudjelovalo je 440 ljudi.