Ispiši ovu stranicu
Subota, 21 Siječanj 2023 17:29

Vicelovo obilježeno kod Ive Enjingija u vinogradu uz brojne prijatelje i poslovne suradnike

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

HRNJEVAC - Zarezala se dobro okićena kobasicama, vinska loza i kod našeg najpoznatijeg vinara Ive Enjingija. Zarezala se uz želju da grozdovi budu dugački kao kobasice, a po tradiciji nakon orezivanja i zalijevanja starim vinom, načinje se stari kulen i počaste svi koji su sudjelovali u ceremoniji.

Odmah uz vinograd naložena je velika vatra pa su si mnogi pekli tradicionalni vincelovski štap, no vrlo hladan vjetar i snijeg potjerali su sve goste i uzvanike u podrum , obilazak vinskog podruma i degustaciju vina iz buradi. Uz bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesića, nazočili su i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, njen zamjenik Ferdinand Troha, požeški gradonačelnik Željko Glavić, brojni gospodarstvenici iz Požeštine i šireg dijela Hrvatske, najpoznatiji kupci Vinske kuće Enjingi i ljubitelji dobrih vina.

Kako je nedavno Enjingi dovršio joj jednu vinsku halu u koju je već postavljeno nekoliko tankova za vino, proslava se nastavila uz brojne suhomesnate delicije, odojka na ražnju, upravo u toj novoj hali. Ovdje je održana i degustacija desetak vinskih uspješnica Ive Enjingija, naravno uz tamburašku glazbu u živo.

Galerija slika