Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 16 Ožujak 2023 09:48

Ovog vikenda dva velika plesna natjecanja održat će se u Novoj Gradiški

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

NOVA GRADIŠKA – Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, 18. i 19. ožujka u Novoj Gradiški, u dvorani Elektrotehničke i Ekonomske škole, održat će se dva velika plesna natjecanja s preko 700 natjecatelja.

Na natjecanju pod nazivom CRO dance challenge će se natjecati plesači s područja Požege, Nove Gradiške, Nove Kapele, Jakšića, Voćina, ali i iz Osijeka i Varaždina.

Paralelno će se održati i regionalne kvalifikacije za DWC – Dance World Cup, na kojem će se za odlazak u Portugal na svjetsko prvenstvo u plesu natjecati plesači iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Dance World Cup je jedno od najvećih svjetskih natjecanja koje svake godine ugosti preko 100.000 natjecatelja, a u Novoj Gradiški će suditi tri međunarodna suca, među kojima je i poznati Marko Ciboci.

dwc 2023 lezeci

Na natjecanjima pleše više od 300 plesača i plesačica iz Požege, od kojih su neki nastupili u finalu Svjetskog prvenstva koje se prošle godine održalo u Španjolskoj. Protekle dvije godine oba natjecanja održana su u Požegi, no i ovoga puta, kao nebrojeno puta dosada, nije prepoznata važnost domaćinstva ovakvom velikom natjecanju.

Pokrovitelji natjecanja su Grad Nova Gradiška i Brodsko-posavska županija, ulaz za oba dana je besplatan, a natjecanje će oba dana biti u terminu 9,00 do -20 sati pa vas pozivamo da dođete bodriti naše plesače i uživati u plesnom vikendu.