Petak, 31 Svibanj 2019 08:38

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Otuđen novac iz obiteljske kuće u Kusonjama

U razdoblju od 1. do 25. svibnja 2019., iz obiteljske kuće u mjestu Kusonje, nepoznati počinitelj (ili više njih), otuđio je novac u vlasništvu 80-godišnjakinje iz tog mjesta. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Krađa“.

Dovršeno kriminalističko istraživanje-narušavao javni red i mir

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike kojeg se sumnjiči da je u četvrtak 16. svibnja 2019., oko 15 sati u Požegi, u ulici Industrijskoj narušavao javni red i mir vikom i galamom te vrijeđanjem 53-godišnjakinje. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U Vetovu teže ozlijeđen biciklist u Pakracu lakše pješak

U četvrtak, 30. svibnja 2019., oko 8.35 sati, u ulici Kutjevačkoj u Vetovu, 47-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, zbog nepropisnog obilaženja naletio je na bicikl marke “Orbis“ kojim je upravljao 63-godišnjak, koji je zbog toga pao s bicikla i teže se ozlijedio. Protiv vozača osobnog automobila slijedi kaznena prijava.

Istoga dana, oko 11,35 sati u Pakracu, u ulici Matice Hrvatske, 68-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka na obilježenom pješačkom prijelazu naletio je vozilom na 7-godišnje dijete koje je lakše ozlijeđeno. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog nepropuštanja pješaka.
Uz navedene nesreće s ozlijeđenim, zabilježena je i jedna prometna nesreća koja je za posljedicu imala materijalnu štetu i to u Požegi.

Upravljao pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta

U četvrtak 30. svibnja 2019., oko 19.30 sati, u mjestu Bučje (Pakrac), policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 41-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,09 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“ daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Predao streljivo u Pakracu

Dana 30. svibnja 2019., na području Pakraca, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao 98 komada streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.