Petak, 02 Kolovoz 2019 15:09

Policijsko izvješće - Provedite siguran vikend koji je pred nama

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Otuđena stabla u vlasništvu Hrvatskih šuma

U razdoblju od 1. svibnja do 5. srpnja 2019., u šumskom predjelu u blizini mjesta Prgomelje, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta i bukve u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojim gospodare Hrvatske šume. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Predao ubojita sredstva

U četvrtak, 1. kolovoza 2019., na području Požege, građanin koji je želio ostati anoniman, iskoristio je zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao poluautomatsku pušku, automatsku pušku i 6 pripadajućih spremnika za streljivo, puško-strojnicu tzv. „Pleter“, 6 ručnih bombi i 120 komada streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Traga se za odbjeglim vozačem

U četvrtak 1. kolovoza 2019., u ulici Osječkoj u Požegi, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i zbog nepropisnog kretanja kolnikom vozilom prešao u suprotni prometni trak i udario u osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka s kojim je upravljao 56-godišnjak, te napustio mjesto događaja, a nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, odnosno na propisan način razmijenio podatke s oštećenim. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem. Pozivamo građane ukoliko imaju korisnih informacija o ovom događaju kao i ranije evidentiranim događajima, gdje počinitelji nisu pronađeni, da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

Provedite siguran vikend koji je pred nama

Samo proteklog vikenda zbog sudjelovanja u nedozvoljenim ponašanjima u prostorijama PU požeško-slavonske, do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je zadržano sedam građana. No, treba imati na umu da se njihovim zadržavanjem spriječilo daljnje kršenje pozitivnih pravnih propisa i spriječilo možebitne teže posljedice.

Kako je pred nama produženi vikend i kako se očekuje i povećana frekvencija prometa pozivamo sve sudionike na povećan oprez i pridržavanje prometnih propisa kako bi rizik od događanja prometnih nesreća sveli na minimum. Stoga će policijski službenici pojačati angažman kako bi ovi dani protekli što je moguće sigurnije, odnosno kako bi se osigurala maksimalna protočnost i sigurnost u prometu.

Osobito će se ciljano postupati prema onim sudionicima u prometu koji ometaju normalni prometni tok ili grubo krše prometne propise.