Petak, 16 Kolovoz 2019 09:07

Ukupno četiri prometne nesreće i troje lakše ozlijeđenih

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Provaljeno u mesnicu u Požegi – slijedi daljnje kriminalističko istraživanje

U noći 15./16. kolovoza 2019., u ulici Sokolovoj u Požegi, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovačku radnju - mesnicu u vlasništvu trgovačkog društva s područja Požege. U vezu s navedenim događajem dovodi se 44-godišnjak s područja Požege, koji je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, te će nad istim tijekom dana biti provedeno daljnje kriminalističko istraživanje.

Ukupno četiri prometne nesreće i troje lakše ozlijeđenih

U srijedu, 14. kolovoza 2019., oko 9.30 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Primorske i Republike Hrvatske, 57-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom marke „Ford“, gradiških registarskih oznaka, te oduzela prednost prolaska 31-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska.

Nakon sudara, osobni automobil marke „Ford“ je odbačen i udario je u parkirani osobni automobil marke „Peugeot“ požeških registarskih oznaka, a isti također od odbačaja udara u parkirani osobni automobil marke „Renault“ požeških registarskih oznaka. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica osobnog automobila marke „Ford“ i dvije putnice koje su se nalazile u vozilima.

Uz opisanu nesreću s ozlijeđenim sudionicima, evidentirane su i tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dvije su se dogodile u Mihaljevcima i jedna u Alilovcima.

Upravljao pod utjecajem alkohola

U petak, 16. kolovoza 2019., oko 1.20 sati, u Ulici Petra Preradovića u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,51 promila upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Oštećena obiteljska kuća od udara groma u Pleternici

U srijedu 14. kolovoza 2019., u jutarnjim satima, u Ulici Stjepana Radića u Pleternici, došlo je do udara groma u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka, pri čemu je oštećena krovna konstrukcija, betonska ploča, staklene površine i električne instalacije.

Najava akcije

U noći sa subote na nedjelju, 17./18. kolovoza 2019., na području naše Policijske uprave, provest će se koordinirana preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor prisutnosti alkohola i droga u organizmu vozača.

Iako PU požeško-slavonska  kontinuirano provodi ciljane  preventivno-represivne aktivnosti,  iz događaja u našim izvješćima, razvidno je da  još uvijek značajan broj vozača sudjeluje u prometnim nesrećama ili u nadzoru budu  zatečeni u prometu da upravljaju vozilima ili pod utjecajem alkohola. Slijedom toga, ponovo upozoravamo  vozače da ne konzumiraju alkohol  ukoliko namjeravaju sudjelovati u prometu na cestama ili da u takvim situacijama potraže alternativno rješenje prijevoza do odredišta (taksi, javni prijevoz, vozač koji nije konzumirao alkohol  i sl.), jer su takva rješenja uvijek bolja i sigurnija u odnosu na teške  posljedice koje mogu nastati zbog neodgovornog  i rizičnog ponašanja  prouzročenih vožnjom pod utjecajem alkohola. Jednako tako, upozoravamo i putnike u vozilima da ne sjedaju u vozila kojima upravljaju vozači za koje znaju da su konzumirali alkohol.