Utorak, 24 Prosinac 2019 14:05

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Kutjeva starosti 14 i 22 godine koje se sumnjiči da su u petak 20. prosinca 2019. oko 11 sati u mjestu Poreč, su uz uporabu tjelesne snage počinili kazneno djelo „Razbojništvo“ nad muškom osobom starosti 55-godina i otuđili manji novčani iznos. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a 22-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku nakon čega je priveden na ispitivanje u Županijski sud u Slavonskom Brodu gdje mu je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje prilikom čega je utvrđeno da su se dana 17. prosinca 2019. oko 15 sati u Lipiku u Ulici Matije Gupca, zbog ranijih nesuglasica verbalno i tjelesno sukobile dvije ženske osobe starosti 35 i 57 godina. Protiv njih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U ponedjeljak 23. prosinca 2019. oko 19.25 sati u mjestu Dervišaga na raskrižju ulica Matije Gupca i Radničke, 17-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 0,26 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka dolaskom do raskrižja nije propustio sva vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska prilikom čega je udario u osobni automobil marke „Daewoo“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 52-godišnjakinja. Nakon udara došlo je do rotiranja osobnog automobila marke „Daewoo“ i izlijetanja van kolnika. U prometnoj nesreći 52-godišnjakinja je lakše ozlijeđena, a protiv 17-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog oduzimanja prednosti prolaska, upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom.

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Seoci, Boričevci i Čaglin, te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Ulici Pavla Radića i u Pleternici u Ivanindvorskoj ulici.