Banner 750x94 alles

cestitke 13

Breadcrumbs

Utorak, 19 Svibanj 2020 09:07

Evidentirao krivotvorene račune i zatražio preko 300 tisuća kuna povrata poreza od države

Ocijeni sadržaj
(27 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Utaja poreza ili carine“ i „Krivotvorenje službene isprave“ na način da je kao vlasnik obrta tijekom 2015. godine u knjizi ulaznih računa evidentirao krivotvorene gotovinske račune za kupnju rabljenih strojeva te na opisani način iskazao neosnovan pretporez u iznosu od preko 300 tisuća kuna čime je oštetio državni proračun. Protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Jakšića kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ na način da je u veljači 2020. godine 75-godišnjakinji s područja Kutjeva obećao radove u iznosu od preko tisuću kuna i uzeo novac, a radove nije obavio niti joj se više javljao. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dragovoljno predao streljivo

U ponedjeljak 18. svibnja 2020. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 92 komada raznog streljiva, a koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Prometna problematika

U ponedjeljak 18. svibnja 2020. oko 13.10 sati u mjestu Dragović, 66-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog kretanja vozilom po kolniku zahvatio je desnim kotačima putnu bankinu i prednjim dijelom vozila udario u metalni stup prometnog znaka te sletio u putni kanal. Protiv 66-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.