Ponedjeljak, 05 Srpanj 2021 09:13

53-godišnjak iz Pleternice dobio tri kaznene prijave i pritvor

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Prijavljen zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela „Ubijanje ili mučenje životinja“, „Prijetnja“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“. Naime, 53-godišnjak je u srijedu 30. lipnja 2021. oko 17 sati u mjestu Požeška Koprivnica, drvenim predmetom udarao domaće životinje u vlasništvu 33-godišnjakinje nakon čega joj je prijetio i lakše je ozlijedio. Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća u kojoj prebiva 53-godišnjak i osobni automobil kojeg koristi prilikom čega je pronađeno više komada raznog lovačkog i vojnog streljiva. Protiv 53-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Po završetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Ubijanje ili mučenje životinja“, „Prijetnja“ i „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i predan je pritvorskom nadzorniku.

Dragovoljno predao minu i streljivo

U petak 2. srpnja 2021. u mjestu Vidovci, 38-godišnjak je policijskim službenicima predao protupješadijsku minu i 20 komada streljiva. Navedena sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.