Ponedjeljak, 23 Kolovoz 2021 11:49

Pojačane mjere u prometu za vikend usmjerene protiv "4 glavne ubojice u prometu" donijele 59 prekršaja i najveću kaznu od 12.300 kn

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 59 prekršaja od čega ističemo 38 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te četiri prekršaja   upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u nedjelju 22. kolovoza 2021. oko 3.40 sati u mjestu Novi Bešinci gdje je 29-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,08 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prešao vozilom u suprotnu prometnu traku i udario u kolni ulaz. U prometnoj nesreći 29-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 12.300,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 3 mjeseca.