Petak, 01 Listopad 2021 08:51

Preko Facebooka glumio poznanicu pa mu uzeo novac preko bonova, a 63-godišnjak naručio drva pa ostao bez love i drva

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Osumnjičen za prijevaru

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Slavonskog Broda kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, osumnjičeni se krajem prosinca 2019. putem društvene mreže javio 56-godišnjaku s područja Lipika i predstavio kao njegova poznanica te tražio novčani iznos za kupnju aparata za što su mu potrebni bonovi prilikom čega mu je 56-godišnjak poslao paysafecard bonove u iznosu od preko tisuću kuna. Naknadnim razgovorom s poznanicom utvrđeno je je da ona nije tražila nikakve bonove te da joj  je profil na društvenoj mreži hakiran, a on prevaren. Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavio prijevaru

U četvrtak 30. rujna 2021. policijskim službenicima je prijavio 63-godišnjak s područja Požege da je u rujnu ove godine putem oglasnika na društvenoj mreži s nepoznatom osobom dogovorio kupnju drva za ogrjev koja je unaprijed platio u iznosu od preko dvije tisuće kuna, no do današnjeg dana mu drva nisu dovezena, a nepoznata osoba mu se više ne javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Iz teretnog automobila otuđeno gorivo

U razdoblju 29./30. rujna 2021. u Pakracu u Ulici Radničko naselje, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz teretnog automobila u vlasništvu 47-godišnjaka otuđio gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava

Prometna problematika

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske bilježimo prometnu nesreća  između teretnog automobila i autobusa koja se dogodila između mjesta Frkljevci i Pleternica.