Utorak, 01 Ožujak 2022 09:29

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Dvije dragovoljne predaje u Požegi i Pleternici -

U ponedjeljak 28. veljače 2022. na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao automatsku pušku, pušku s užljebljenim cijevima i 98 komada streljiva.

Istoga dana na području Pleternice, anonimni građanin je policijskim službenicima predao ručnu bombu bez, strojnicu te šest okvira za automatsku pušku.

Navedeno je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Narušavao javni red i mir -

U ponedjeljak 28. veljače 2022. oko 12.50 sati u Požegi u Zrinskoj ulici, 49-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,12 promila vikao i galamio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 49-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požar na kući -

U ponedjeljak 28. veljače 2022. oko 20.45 sati u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika, došlo je do požara na obiteljskoj kući u vlasništvu 70-godišnjaka.

Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti požara.

Pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola upravljao vozilom -

U ponedjeljak 28. veljače 2022. oko 12.45 sati u Požegi u Osječkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 38-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,15 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola zbog negativnih bodova oduzeta i ukinuta upravljao tehnički neispravnim teretnim automobilom. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Prometne nesreće u protekla 24 sata -

Na području Policijske uprave požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestu Badljevina u Ulici kralja Tomislava i u Požegi u Osječkoj ulici.