Srijeda, 18 Veljača 2015 13:12

Policijsko izvješće

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Pretragom obiteljskih kuća pronašli dvije poluatomatske puške, kuburu i streljivo

U utorak, 17. veljače, policijski službenici su temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom brodu, pretražili obiteljsku kuću na području općine Kutjevo, u kojoj prebiva 70-godišnjak prilikom čega su pronašli jednu poluautomatsku pušku, jednu kuburu te streljivo. Istoga dana, također na području općine Kutjevo, pretražena je obiteljska kuća u kojoj prebiva 66-godišnjakinja prilikom čega je pronađena jedna poluautomatska puška i streljivo. Protiv oba počinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

Sletio s ceste i zabio se u zaštitnu ogradu

U utorak, 17. veljače, oko 7.35 sati, između Gornjeg Slatinika i Ruševa, 40-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Honda“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, dolaskom do zavoja je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom prilikom čega je sletio na putnu bankinu i udario u metalnu zaštitnu ogradu u vlasništvu „Hrvatskih cesta“. Protiv 40-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Prilikom mimoilaženja udario u bočno ogledalo Mercedesa i pobjegao

U utorak, 17. veljače, oko 7.50 sati, između mjesta Bučje i Zagrađe, prilikom mimoilaženja nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario u bočno ogledalo teretnog automobila marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljala 39-godišnjakinja. Nakon udara nepoznati vozač je napustio mjesto događaja a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Dragovoljne predaje eksplozivnih sredstava

U ponedjeljak, 17. veljače, u Pakracu, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima pet komada rasprskavajućeg streljiva koje je pohranjeno u prostorije Policijske uprave do uništenja. Istoga dana, na području općine Kutjevo, 51-godišnjak je policijskim službenicima predao 0,5 kg eksploziva te tri upaljača za ručnu bombu. Eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu te će ona naknadno biti uništena.

Tekst: Alen Protić Foto: arhivska fotografija