Petak, 20 Ožujak 2015 10:04

Potraga traje i dalje, Aldinu još nisu pronašli

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NA TERENU SVE ŽURNE SLUŽBE -

 POŽEGA - Volim vas - bila je posljednja SMS poruka koju je 18-godišnja Aldina P. iz Požege poslala svojim najbližima oko 18,30 sati. Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, 18-godišnja Aldina pala je u rijeku Orljavu kod brane u Cerničkoj ulici u Požegi i nestala.

Bilo je to u srijedu navečer, a s njom je bio i njezin dečko Antonio P. (20), također iz Požege, koji je i sam pao u rijeku, ali se iz nje nekako uspio izvući.

Jučer od jutarnjih sati za djevojkom tragaju pripadnici lokalne Hrvatske gorske službe spašavanja iz Osijeka su stigli i ronioci, pripadnici Specijalne jedinice policije, koji su do 13,00 sati dvaput zaronili u hladnu rijeku, ali nisu ništa pronašli.

Budući da prvi put nisu mogli prići samoj brani s koje se slijevao brzi slap ispod kojeg je rupa dubine oko 3,5 metra, pri čemu se stvaraju snažni vrtlozi, krenuli su na podizanje brane da bi se zaustavio tok Orljave. Naime podizanje brane se trebalo odraditi istu večer kad je nesretna Aldina pala u Orljavu te bi olakšala roniocima iz Požege i HGSS-u da možda tu istu večer pronađu Aldinu, no službenici iz Tekije su rekli zapovjedniku JVP Požega Zdenku Mautneru što je on i potvrdio te rekao kako ima i snimljem razgovor, kako za taj pothvat treba 24 sata. Stoga moramo reći da će ipak netko morati odgovarati za takvu izjavu jer podizanje brane se jućer odradilo dva puta te podiglo u samo 40-tak minuta što su vidjeli svi pripadnici medija i ostali nazočni koju su bili tamo. No ni nakon što je slap zaustavljen ronioci nisu uspjeli ništa pronaći. Paralelno s tim policajci, pripadnici HGSS-a, Ronilački klub Požega pretraživali su korito rijeke i njezine obale nizvodno prema prigradskom naselju Vidovci u dužini od sedam i pol kilometara. Pripadnici Ronilačkog kluba Požega pretražili su branu kod Babinog vira, te u Zvečevačkom parku no Aldini nema ni traga.

- Od trenutka kada se dogodio nesretan slučaj traje potraga sve žurne službe su bile na mjestu događaja. Policija je cijelu noć pretraživala teren uz korito rijeke Orljave nizvodno, nastavljamo i dalje s potragom. Kako je djevojka pala u rijeku i što se dogodilo te večeri još ne znamo, ali prikupili smo sve potrebne informacije i navode te slijedi kriminalistička obrada - rekla je Ivana Radić glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Gradom kruže različite verzije događaja i priče. Od Antonija nismo uspjeli ništa doznati jer, nakon što je u četvrtak ujutro stigao kući iz bolnice, gdje mu je zbog pothlađenosti pružena medicinska skrb, nije želio davati nikakve izjave za medije.

Doznali smo da je njihova veza bila prilično burna i turbulenta, da su često prekidali i onda se mirili. Njegovi roditelji su se protivili vezi. Doznali smo da je Aldina trebala ići kod sestre raditi u Poreč te je tu večer kada je pala u Orljavu navodno išla to reći Antoniju i razriješiti snjim još nekakve detalje, što se zatim dogodilo zna samo Antonio.

Danas se potraga nastavila te je pretraženo korito rijeke Orljave sve do Vidovaca te čamcem područje od Vidovaca do Novoselaca. Požeškom HGSS-u u pomoć su došli i pripadnici stanice Novska.

Brana na Orljavi odnijela do sada 4 života
Na brani od 1999. godine smrtno su stradale četiri osobe. Prvo utapanje dogodilo se 1999. godine, kada je jedan muškarac uskočio u rijeku da bi spasio svoga psa koji je pao u nju, a za njim je skočio drugi čovjek kako bi ga spasio. Obojica su se utopila. Prije sedam godina kod brane se utopio i sedmogodišnji dječak, a 2013. smrt je zadesila još jednog nesretnog muškarca.

Tekst/Foto: Alen Protić