Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 09:48

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U Pakracu u ugostiteljskom objektu ukraden mobitel 34-godišnjaku

U nedjelju, 7. veljače, oko 3 sata, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je otuđio mobitel marke „Samsung“ u vlasništvu 34-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Vozao se neregistriranim "Fiatom" na koje je stavio druge tablice

U nedjelju, 7. veljače, oko 3.15 sati, u Požegi, u Ulici Đure Basarićeka, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 34-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, a na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak registarske oznake postavio dan ranije kako bi se vozilom koristio u prometu. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

Narušavao javni red i mir

U subotu, 6. veljače, oko 0.20 sati, u mjestu Golobrdci, na parkiralištu, 28-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,09 promila bez ikakvog povoda tjelesno napao 20-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 28-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tijekom vikenda policijski službenici zabilježili su 5 vožnji u alkoholiziranom stanju i jednu prometnu nesreću te dva bijega s mjesta prometne nesreće

U petak, 5. veljače, oko 23.25 sati, u Lipiku, u Frankopanskoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,76 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, daruvarskih registarskih oznaka.

Istoga dana, oko 23.50 sati, u mjestu Velika, u Ulici bana Jelačića, u kontroli prometa je zaustavljen osobni automobil marke „Audi“, austrijskih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 48-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2,23 promila.

U subotu, 6. veljače, oko 19.45 sati, na županijskoj cesti između mjesta Sloboština i Milivojevci, policijski službenici su zatekli 58-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao traktorom marke „IMT“, bez registarskih oznaka i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 0,98 promila.

U nedjelju, 7. veljače, oko 1.45 sati, u mjestu Ferovac, prilikom kontrole prometa zatečen je 23-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,61 promila.

Istoga dana, oko 18.55 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su zatekli 54-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1,12 promila upravljao osobnim automobilom marke „Nissan“, daruvarskih registarskih oznaka. Svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici te dva bijega s mjesta prometne nesreće u Pakracu na Trgu bana Josipa Jelačića i u Eminovcima u Vukovarskoj ulici.

Tekst: Alen Protić Foto: ilustrativna fotografija