Ponedjeljak, 18 Travanj 2016 12:35

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Sudar automobila “Honda“ i traktora, vozač traktora teško tjelesno ozlijeđen

U petak, 15. travnja, oko 16.20 sati, u mjestu Sulkovci, 27-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Honda“, požeških registarskih oznaka, pretjecao je traktor marke „IMT“, požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 80-godišnjak koji je u tom trenutku skretao ulijevo na poljski put a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je došlo do udara prednjim lijevim kotačem traktora u prednju desnu stranu automobila. U prometnoj nesreći 80-godišnjak je teško tjelesno ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom vikenda su se dogodile i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Kaptolu u Vetovačkoj ulici te u Pakracu u Ulici kneza Branimira.

Dvije provale u Trenkovu i Požegi

U petak, 15. travnja, u poslijepodnevnim satima, u blizini mjesta Trenkovo, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u prostor u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva prilikom čega je otuđio dijelove radnog stroja.

U razdoblju 15./16. travnja, u Požegi, u Osječkoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u tri kamiona u vlasništvu 56-godišnjaka prilikom čega je otuđio gorivo. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja Čaglina, starosti 32 i 36 godina koje se sumnjiči da su 14. travnja 2016. godine, u jutarnjim satima, u šumi u blizini mjesta Veliki Bilač posjekli i otuđili stabla bukve u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava.

Omalovažavao policijske službenike

U subotu, 16. travnja, oko 12.15 sati, u Pleternici, u Ulici bana Josipa Jelačića, 22-godišnjakinja je prilikom kontrole prometa i sankcioniranja prekršaja omalovažavala i vrijeđala policijske službenike. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja ona je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Požar na divljem deponiju smeća

U subotu, 16. travnja, oko 21 sat, u blizini mjesta Eminovci, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju smeća.

Držanje životinje bez nadzora

U nedjelju, 17. travnja, oko 18 sati, u Požegi, u Ulici Kalvarija, 63-godišnjakinja je držala pse bez nadzora koji su tom prilikom lajali i režali te je jedan od njih ugrizao 17-godišnjakinju. Protiv 63-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.

Tekst: A. Protić Foto: arhivska fotografija

Sudar automobila “Honda“ i traktora, vozač traktora prevezen u OŽB Požega