Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 13:11

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Ukraden trimer u Šeovici, a u Požegi mobitel "LG", lopovi nepoznati

U razdoblju od 18. do 23. travnja, u mjestu Šeovica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz nezaključane prostorije otuđio trimer u vlasništvu 33-godišnjaka.

U petak, 22. travnja, policijskim službenicima je prijavio 34-godišnjak da mu je dana 19. travnja, u prijepodnevnim satima, u Požegi, u Osječkoj ulici, iz prostorija poduzeća, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „LG“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Dvojica lopova zatečeni u krađi

U petak, 22. travnja, policijski službenici su u blizini mjesta Tekić, na predjelu arheološki zaštićenog područja zatekli 23-godišnjaka i 48-godišnjaka u krađi arheoloških predmeta zbog čega protiv njih slijedi kaznena prijava.

Otvorio lažni facebook profil na ime 42-godišnjakinje kako bi od njenih poznanika tražio novac

U petak, 22. travnja, policijskim službenicima je prijavila 42-godišnjakinja s područja Požege da je nepoznati počinitelj (ili više njih) na društvenoj mreži otvorio profil u njeno ime te njenim poznanicima poslao poruku da ima novčanih problema te da joj uplate novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U tjelesnom sukobu lakše ozlijeđen 52-godišnjak

U petak, 22. travnja, oko 16.30 sati, u Pleternici, u Mlinskoj ulici, u ugostiteljskom objektu, verbalno su se i tjelesno sukobila dva muškarca starosti 52 (2,15 promila) i 55 (1,95 promila) godina. Tom prilikom je 55-godišnjak oštrim predmetom lakše ozlijedio 52-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava.

Držanje životinje bez nadzora

U petak, 22. travnja, oko 8 sati, u mjestu Kujnik, 40-godišnjakinje je bez nadzora držala svog psa koji je napao 62-godišnjakinju. Protiv 40-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog.

Dragovoljno predao streljivo

U nedjelju, 24. travnja, na području Pleternice, 51-godišnjak je policijskim službenicima predao veću količinu streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavao javni promet

U petak, 22. travnja, oko 10.20 sati, u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, policijski službenici su zatekli 63-godišnjaka koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,11 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

32-godišnja vozačica "Mercedesa" sletjela u putni kanal i prevrnula se na krov

U nedjelju, 24. travnja, oko 6.50 sati, u mjestu Dragović, 32-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom, prešla na suprotni kolnički trak nakon čega je vozilo sletjelo u putni kanal te se prevrnulo na krov. U prometnoj nesreći 32-godišnjakinja je teško ozlijeđena i protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Pod utjecajem alkohola 39-godišnji vozač "Honde" udario u prometni znak a potom u kuću

U nedjelju, 24. travnja, oko 21.30 sati, u Jakšiću, u Ulici Stjepana Radića, 39-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,44 promila upravljao osobnim automobilom marke „Honda“, požeških registarskih oznaka, izgubio je nadzor nad vozilom, udario u prometni znak a potom u kuću. U prometnoj nesreći on je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se tri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Vidovcima u Ulici Stjepana Radića i Industrijskoj te u Pakracu u Ulici Aleja Kestenova, dok su se dva bijega s mjesta prometne nesreće dogodila u Požegi u ulicama Sokolova i Franje Thauzya.

Dvije 15-godišnjakinje za vrijeme racije uhvačene kako konzumiraju alkohol

U subotu, 23. travnja, u Pleternici, u Ulici Ivana Šveara, u ugostiteljskom objektu, policijski službenici su proveli raciju prilikom čega su zatekli dvije 15-godišnjakinje kako konzumiraju alkoholno piće te o tome slijedi obavijest nadležnom Centru za socijalnu skrb, a protiv 20-godišnjeg djelatnika ugostiteljskog objekta slijedi optužni prijedlog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija