Ponedjeljak, 27 Lipanj 2016 09:47

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Šumska krađa stabala hrasta i bukve

U razdoblju od 24. svibnja do 24. lipnja, u Požegi, u šumskom predjelu zvanom Babja gora, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta i bukve u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Provaljeno u vikendicu u mjestu Nurkovac

U razdoblju od 10. do 24. lipnja, u mjestu Nurkovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 60-godišnjaka prilikom čega je otuđio radni alat. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U pijanom stanju vozio bez vozačke dozvole i sa krivotvorenom registracijom

U subotu, 25. lipnja, oko 1.30 sati, u Požegi, u Radničkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 32-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,57 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, a na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je registarske oznake postavio dva dana ranije kako bi se njima koristio u prometu. Protiv njega slijedi prekršajni nalog i kaznena prijava.

Držanje životinje bez nadzora

U petak, 24. lipnja, oko 13 sati, u mjestu Donji Emovci, 67-godišnjak je vodio psa pasmine labrador bez nadzora koji je tom prilikom lajao na 78-godišnjaka što je kod njega izazvalo strah i uznemirenost. Protiv vlasnika psa slijedi prekršajni nalog.

Narušavao javni red i mir

U subotu, 25. lipnja, oko 6.30 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, u ugostiteljskom objektu i na terasi 22-godišnjak je vikao i galamio na 22-godišnjakinju. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Prometne nesreće u Kaptolu i Pakracu te bijeg s mjesta prometne nesreće u Pleternici i Kutjevu

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Kaptolu na Trgu Vilima Korajca te u Pakracu u Ulici Matije Gupca dok su dva bijega s mjesta prometne nesreće zabilježena u Pleternici u Ulici Kralja Zvonimira i u Kutjevu u ulici Kutjevačke satnije.

Tekst: A. Protić Foto: ilustrativna fotografija