Subota, 25 Studeni 2017 10:43

Započeo pivskim maratonom uz promociju Katarinskog crnog piva

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

22.  KATARINSKI SAJAM U SLAV. BRODU TRAJE JOŠ DVA DANA -

SLAV. BROD – 22. Katarinski sajam u Slav. brodu, koji se održava u Sportskoj dvorani Vijuš i na prostoru oko nje, traje još danas, subota i sutra nedjelja. Sve je započelo još u četvrtak, svečanim otvaranjem i pivskim maratonom uz promociju novog Katarinskog crnog piva.

U prostoru dvorane i okolnim šatorima ove godine svoje proizvode nudi preko 250 izlagača uz niz popratnih manifestacija, od Dječjeg sajma, do gastro manifestacija Kuhajmo slavonski, Festivala piva i Olimpivade.

Među velikim brojem izlagača na sajmu, ima i nekoliko proizvođača s područja Požeštine, obrtnika i OPG-ovaca koji su izložili svoje proizvode, ali i umjetničkih štandova s rukotvorinama, suvenirima i likovnim uradcima.

Upravo pivske manifestacije i igre okupljaju najveći broj sudionika ali i veliki broj gledatelja i pratitelja. Katarinski sajam i Festival piva stoga je otvoren Pivskim maratonom, na kojemu se natjecalo tridesetak maratonaca. Od starta s brodskog trga trčalo se do pivskog šatora na Vijušu, ali uz zaustavne postaje na kojima su maratonci morali popiti po 3 dcl piva. Kako je postaja bilo 10 i vrijeme za otrčati ovu dionicu gotovo se poklapalo s ozbiljnijim maratonskim utrkama. Pobjednik je na cilj došao relativno brzo, no pogađate, ne zbog svojih sportskih performansi, nego stoga što je zaista brz u ispijanju piva, pa naravno nije gubio vrijeme. Bilo je kao kod mijenjanja guma u Formuli 1, trajalo je tek koju sekundu.

Na kraju moramo istaći da su svi natjecatelji koji su krenuli sa starta, uspješno prispjeli i na cilj, a na pobjedničko postolje se popeo i okitio zlatnom medaljom, Ivan Lazarević iz Slav. Broda, okorjeli maratonac, koji je pobjedu odnio i prošle godine. Drugo mjesto i srebrnu medalju odnio je Josip Malnar iz Vinkovaca, dok su zajedno u cilj utrčali dvojica prijatelja Dario Jurakić i Eugen Prskalo iz Domaljevaca, iz susjedne države, pa su tako ovoj Pivskoj olimpijadi donijeli i međunarodni karakter.

Pobjednik Pivskog maratona imati će čast upaliti "Olimpivski plamen", te svečano otvoriti 2. Olimpivske igre, pivsku  olimpijadu, koja počinje danas,  subota, 25. studenog od 16 sati. Kreće svečana povorka natjecatelja, ukupno devet momčadskih ekipa, koje se natječu u šest disciplina, od brzog ispijanja piva, koturanja pivske bačve, držanja boce piva, do natjecanja u najvećem pivskom trbuhu i dr.