Nedjelja, 08 Srpanj 2018 11:05

Tisuću šarana na rašljama prijalo uz pobjedu Vatrenih

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

4. RIBARSKA VEČER U VETOVU – RIBARSKA LUKA U SRCU POŽEŠTINE -

VETOVO – Više desetljeća uz mjesto Vetovo, posebno zbog dva riblja restorana i odlično Ribolovno društvo Matičevac i njihove ribnjake, vezala su se jela od ribe i riblji specijaliteti. To su konačno prije četiri godine od ideje uspjeli na znatno veći nivo podići entuzijasti iz Vetova i dobili još jednu, vrlo uspješnu manifestaciju, ove godine 4. Ribarsku večer. I ove godine u centru Vetova, na Trgu sv. Vinka okupilo se puno gostiju, prvenstveno ljubitelja ribljih specijaliteta, dobre glazbe i dobrog druženja, odličnih Vetovačkih vina, a ove godine i uz navijanje za vatrene kraj velikog ekrana.

Nekoliko tisuća posjetitelja na jedinstvenom Trgu sv. Vinka na kojemu vinogradari imaju i svoj ogledni vinograd, zaista govori da su Slavonci željni ribe i ribljih specijaliteta. Vrijedni domaćini pripremili su stotine litara fiša i 1.000 šarana na rašljama. Sve to su pripremili djelatnici Ribarske kuće Lukač, a cijelu manifestaciju iznijele su sve Vetovačke udruge, uz članove ŠRD Matiševac Vetovo, DVD Vetovo, NK Kamen Vetovo, Udruge vinara Veteri Castra Vetovo, Lovačkog društva Vranovac i Udruge Templara.

Ribarska večer traje za Vetovčane malo duže jer se organiziraju i popratne manifestacije, od turnira, natjecanja, utakmica i ocjenjivanja vina. Po prvi puta organiziran je Memorijalni turnir u lovačkom streljaštvu „Mato Marinclin“, u čast pokojnog lovca člana društva. Među pet ekipa pobjednik je LD Slavonac iz Kutjeva s 81 bodom, a slijede LD Vranovac sa 72 i veterani LD Vranovac s 52 boda. Najbolji pojedinci su Krešimir Šebalj s 19 bodova i Ivica Pospišil, oba iz LD Slavonac s 18 bodova, te Ivan Grbić LD Vranovac sa 17 bodova.

Na četvrtom streličarskom turniru Veteri castra, koji organizira Udruga templara ekipni pobjednik je Streljačka ekipa Kuna iz Pakraca, a pojedinačni pobjednik je njihov član, Damir Marošević.

U međusobnom ogledu Vetovačkih vinara, članova Udruge Veteri Castra u kvaliteti vina, proglašeni su ovogodišnji šampioni. Najbolje ocjenjeno bijelo vino je Rajnski rizling Vinarije Branka Jakobovića, a kod crnih vina, cuvee Vetovo crno proizvođača Vina Soldo. Plakete i pehare svim pobjednicima uručio je zamjenik župana za gospodarstvo Željko Jakopović uz čestitke i domaćinima na izvrsno organiziranim Ribarskoj večeri, sada već tradicionalnoj manifestaciji, koja Vetovo i njegove stanovnike izdiže od drugih naselja. Ovakve manifestacije postaju sve više i naši turistički aduti koji dovode turiste u naše krajeve.
Za glazbenu podršku ove godine bili su zaduženi na početku, mladi tamburaši TS De Gotho iz Kutjeva, nastavili su zaista odlični TS Žute dunje iz Cernika, a zaključili nakon prijenosa utakmice jedan od ponajboljih TS Zvona iz Đakova.