Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 08:42

Revijalna utakmica lijeve, protiv desne strane sela

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

ODRŽANI DANI ŽITELJA BUČKE ŽUPE I ISELJENIH BUČANA -

BUK – Mjesni odbor Buk, Udruga za sport i rekreaciju Tomo Perić Buk, NK BSK Buk, KUD Svilenka Buk, a prije svega entuzijasti na čelu s Brankom Polićem organizirali su dvodnevne aktivnosti i susrete pod nazivom „Dani žitelja bučke župe i iseljenih župljana“. Kroz dva dana vikenda zaista je bilo puno aktivnosti, a sve je počelo 13. Memorijalnim malonogometnim turnirom „Tomo Perić“ koji se ovdje tradicionalno igra na spomen poginulog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata. Po Tomi Periću ime nosi i Područna osnovna škola ali i Udruga koja se trudi da se njegovo ime ne zaboravi, baš kroz razne priredbe, manifestacije i događanja koja organizira.

Za vrijeme turnira u pauzi svi sudionici su pratili utakmicu Hrvatska – Rusija, pa se uz dobru ponudu hrane i pića i ovaj događaj prenio duboko u noć.
Drugog dana sve je započelo još u jutarnjim satima, polaganjem vijenaca na grob poginulog hrvatskog branitelja Tome Perića, misom zadušnicom za sve poginule i nestale hrvatske branitelje, koju je predvodio vlč. Siniša Paušić. Uslijedilo je druženje u Područnoj školi Tomo Perić u Buku. Na prostoru malonogometnog igrališta postavljen je sajam OPG-ova i ostalih obrta, te udruga s područja ova četiri naselja, Resnik, Svilna, Buk, Kalinić, koja čine Mjesni odbor. Kao i uvijek sva naselja bila su ukrašena državnom zastavom na svakom stupu, što je posebnost ovih naselja i pokazuje njihovo zajedništvo.

Poslije podne uslijedila je vrlo zanimljiva Revijalna nogometna utakmica „Lijeva strana sela – protiv desne strane sela“. Već pogađate pobijedila je ona druga strana sela. Nakon utakmice uslijedio je zabavni glazbeni program uz specijalitete s ražnja.