Srijeda, 10 Listopad 2012 12:19

Dan otvorenih vrata policije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POLICIJSKA UPRAVA POŽEŠKO SLAVONSKA OBILJEŽILA DAN POLICIJE -

POŽEGA – Uoči blagdana sv. Mihovila, zaštitnika policije, Policijska uprava požeško-slavonska organizirala je prigodno i svečano obilježavanje Dana policije.

Ispred Spomen obilježja smrtno stradalih branitelja na Trgu 123. brigade čelnici PU položili su vijence u sjećanje na sve poginule pripadnike MUP-a. Polaganju su se pridružili roditelji poginulih policajaca, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, delegacija požeške Vojarne 123. brigade, delegacija grada Požege i delegacija Požeško-slavonske županije. Za sve poginule pripadnike MUP-a služena je i sveta misa u katedrali sv. Terezije Avilske.

Na trgu sv. Trojstva održana je manifestacija „Dan otvorenih vrata policije“ na kojoj je građanima prezentiran rad policije te uređaji i tehnička sredstva kojima se policija koristi u svakodnevnom radu. Najviše je bilo najmlađih, od djece iz vrtića i učenika osnovnih škola kojima su posebno policijska prijevozna sredstva bila zanimljiva. Za najmlađe je bila postavljena i Prometna učilica na kojoj su djeca pokazala svoje poznavanje prometnih znakova i prometnih propisa, a najuspješniji su i nagrađeni.

Zainteresirani građani mogli su izvršiti i registraciju svoga bicikla te tako spriječiti česta otuđenja bicikala i pomoći u njihovom pronalasku i identifikaciji. Pripadnici Interventne jedinice policije izveli su nekoliko demonstracija obrane od napadača hladnim i vatrenim oružjem a djeca su mogla isprobati kao se boravi u „marici“ u kojoj se prevoze demonstranti i izgrednici.