Ponedjeljak, 09 Prosinac 2019 09:24

Održan 7. županov humanitarni lov na lovištu u Bzenici

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

BZENICA - Lovačko društvo „Šljuka“ iz Pleternice u svome je lovištu u Bzenici bilo domaćin tradicionalnog 7. po redu humanitarnog lova na divlje svinje kojega je organizirao požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, a donacija mesa iz tog lova namijenjena je Caritasu Požeške biskupije.

Kod lovačkog doma „Šljuke“ u Bzenici okupilo se više od stotinu županovih gostiju među kojima su bili general Slavko Barić, saborski zastupnik Franjo Lucić, predsjednik uprave Janafa Dragana Kovačevića, upravitelj požeških Hrvatskih šuma Marijana Aladrovića, gospodarstvenici kao i lovci s kojima je bio i predsjednik Lovačkog saveza županije Branko Bertelović.

„Provodeći program sprječavanja širenja afričke svinjske kuge pripremili smo dezinfekciju izosanom i drugim sredstvima i to za sve sudionike lova na dolasku u lovački dom, te putem velikih spužvi za vozila koja su ulazila u lovište. “ – rekao je predsjednik „Šljuke“ Damir Arambašić.

Tijekom cjelodnevnog lova ispaljeno je više od 60 hitaca te odstrijeljeno 15 divljih svinja, a meso će nakon svih potrebnih pregleda donirano Caritasu za potrebe obitelji slabijeg materijalnog stanja pred skore Božićne blagdane.

Nakon povratka iz lova, koji je imao jedan prigon, lovnik „Šljuke“ Željko Tomljanović Jelenko zahvalio je sudionicima na korektnom ponašanju te je odana počast divljači, a zahvalu za sudjelovanje uputio je predsjednik društva Arambašić.

„Lovci „Šljuke“ i njihovi pogoniči odradili su odlično svoj posao u lovištu dajući potporu sudionicima lova, koji su se okupili iz svih krajeva naše zemlje“ - istaknuo je tom prilikom zahvaljujući na dolasku u ovoj plemenitoj prigodi župan Alojz Tomašević.

Ovom prigodom župan Tomašević i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić presijecanjem vrpce i uključivanjem sklopke pustili su u rad hladnjaču tj. komoru za pothlađivanje divljači izgrađenu potporom županije i vlastitim sredstvima „Šljuke“, a grad Pleternica dao je potporu za legalizaciju lovačkog doma i pratećih objekata.