Subota, 21 Prosinac 2019 09:56

Za sva svoja druženja i društveni život dobili novo uređeni Dom

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

MJEŠTANI PAVLOVACA PROSLAVILI ZAVRŠENO UREĐENJE NJIHOVOG DRUŠTVENOG DOMA I DOČEKALI DJEDA BOŽIČNJAKA -

PAVLOVCI - Malo selo na zapadnom dijelu Požeštine, koje još uvijek ima Područnu školu, koja je nedavno renovirana, poznati Nogometni klub Mladost, koji ima i svoje prostorije i nogometne terene, a imali su i dosta zapušten Društveni dom. Kako je domovima na cijelom području općine Brestovac, a ima ih ukupno 17, upravljala općina trebalo jem dosta vremena da se svi obnove. Općina nije sama imala niti dostatnih sredstava za tu obnovu, pa je koristila sredstva EU kroz resorna ministarstva, no konačni rezultat su upravo u nizu obnovljen i Dom u Pavlovcima.

Svečanom otvorenju novo obnovljenog Doma nazočili su cijelo Općinsko vijeće općine Brestovac, načelnik općine Zdravko Mandić, ali i cijelo selo, od najmlađe djece do najstarijih, koji su svi došli u sada potpuno uređeni dom. – Obilježavamo danas uređenje i nadogradnju Doma u Pavlovcima. sada je to objekt od 250 metara kvadratnih sa sanitarnim čvorom i kuhinjom. Vrijednost radova koje je uložila općina Brestovac su 630 kuna, uz dodatak opreme u samom domu i priključak na vodoopskrbni sustav koji je još iznosio 50 tisuća kuna. Ovo je izgrađeno kroz naš program obnove i sanacije mjesnih domova, od kojih su neki stari i preko 40 i više godina i bili su u lošem stanju. U sufinanciranju su nam pomogli Ministarstvo regionalnog razvoja sa preko 300 tisuća kuna – istakao je načelnik općine Brestovac. Najavio je i da se trenutno izvodi najveća investicija u Brestovcu, a to je izgradnja novog Vatrogasnog doma, vrijednog preko 7 milijuna kuna, koji se također financira iz EU sredstava. Općina radi i na uređenju nerazvrstanih cesta za koje također dobiva sufinanciranje iz resornih ministarstava.

Ključeve od Doma predao je predsjedniku Mjesnog odbora Pavlovci Jozi Iliću, uz napomenu da ga što više koriste, ali i čuvaju i brinu se za dom.

Nakon toga su se ipak najmlađi najviše radovali, jer je u dom došao Djed Božičnjak sa velikim vrećama punim slatkih poklona. Uslijedilo je obvezno darivanje djece i fotografiranje.