Četvrtak, 02 Siječanj 2020 10:38

Prva beba u Novoj 2020. godini Ino Kovačević iz Požege

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

PROŠLE GODINE U OŽB POŽEGA ROĐENO 445 DJECE - 

POŽEGA – Drugog dana Nove 2020. godine rođena je u 4,40 sati prva beba grada Požege i Požeško-slavonske županije, dječak Ino Kovačević iz Požege. Majka Marina i otac Vedran već imaju jednog dječaka Petra, starog 4 godine.

- Porod je prošao dobro i relativno brzo. Beba i ja smo dobro. Mali Ino bio je dugačak 49 cm a težak 3.310gr. Tata je morao čuvati Petra, pa sam se ja sama snalazila, ali sve je prošlo dobro. Nisam spavala cijelu noć, ali sad ću se odmoriti – istakla je Marina Kovačević.

Njoj u posjetu i čestitare došli su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i požeški gradonačelnik Darko Puljašić, te majku darivali cvijećem a za malog Inu bili su tu i novčani darovi za ljepše djetinjstvo i odrastanje.

Opća županijska bolnica Požega u 2019. godini imala je 445 poroda, što je za 4 poroda manje nego 2018. godine. Na žalost i zadnje tri godine bilježimo uvijek nešto manje poroda nego prijašnjih godina, i bili bi smo zadovoljni da preokrenemo taj trend. Ne možemo broj poroda povećati puno, ali bili bi zadovoljni da taj trend bude pozitivan, makar za jedan ili dva poroda više – istakao je pročelnik odjela ginekologije i porodništva, mr. sc. Božidar Njavro dr. med., koji dodaje da je bolnica u posljednjih nekoliko godina renovirala i osuvremenila odjel i boravak na odjelu učinila znatno boljim. – Imamo sve što je potrebno za porode i sve dodatne prateće sadržaje koji su potrebni, sve najnovije aparate od CTG kojim pratimo stanje čeda tijekom poroda, majke su zbrinute u dvokrevetnim sobama, imamo i apartman. Sto se tiče uvjeta za majku i dijete u našem rodilištu je sasvi9m dobro.