Četvrtak, 13 Veljača 2020 17:15

Dan zaljubljenih i Valentinovo proslavilo 145 bračnih parova uz poklon grada Požege

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

TRADICIONALNA 18. PROSLAVA VALENTINOVA ZA SVE BRAČNE PAROVE S 50 I VIŠE GODINA BRAKA -

POŽEGA – Tradicionalno 18. puta za redom, još od 2003. godine grad Požega organizira povodom Valentinova proslavu za sve bračne parove s područja grada i prigradskih naselja koji su obilježili 50 i više godina braka, „zlatnih parova“ koji su proslavili zlatni pir. Ove godine okupilo se rekordnih 145 „zlatnih parova“ na svečanom ručku, druženju uz zabavu i ples, u dvorani DVD Požega. „Zlatni parovi“ su to svakako zaslužili, jer ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina zaslužuje poštovanje i razlog više za slavlje.

Domaćin ovogodišnjeg okupljanja za Valentinovo, bio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha. Uz čestitke što su ustrajali u ljubavi i održali svoj brak gradonačelnik Puljašić im se zahvalio što su svoj život utkali u ovaj grad. Gradonačelnik Puljašić je darivao i svaki par s 200 kuna. - Posebno mi je drago što smo ovdje okupili 300 naših sugrađana koji su obilježili 50 i više godina braka, a rekorderi od njih obilježili su 67 godina braka. To je prekrasna manifestacija, družiti ćemo se malo uz ručak, piće i zabavu. Grad Požega na ovaj način pokazuje da vodimo brigu za svoju zlatnu generaciju koja je sigurno ostavila veliki trag u našem gradu - istakao je Puljašić.

Plesni podij je ubrzo bio pun čim su zasvirali tamburaši TS „Srce bećarsko“ ali i odmah poslije ručka, jer su ovi zlatni parovi sigurno željni plesa.U razgovoru svi oni sa puno godina bračnog staža ističu da nema posebnog recepta za tako dugi bračni staž, nego uz ljubav koja je inicijator svega, pa i same bračne zajednice, godinama opstaje samo uz uzajamno poštovanje, toleranciju, razumijevanje, slogu i zajednički život je moguć. No sve su to neke druge generacije, koje su živjele u vremenima kada su rastave braka bile rijetkost, a danas je to sasvim drugačije, jer veliki broj se rastane u prvim godinama braka, a neki duži bračni staž ne doživi svaka treća bračna zajednica. Taj trend Hrvatske na žalost slijedi i Požeško-slavonska županija, koja ne zaostaje po razvodima brakova. Uskoro će obilježavanje „zlatnog pira“ ili 50 godina bračne zajednice biti rijetkost, te stoga tu dragocjenost i obitelj moramo čuvati i poticati, pa i ovakvim primjerima gdje lokalna zajednica proslavlja zajedno s „zlatnim parovima“ i ističe tu njihovu vrijednost.