Srijeda, 25 Ožujak 2020 09:23

Zabrinuta Heroina piše o roštiljanju i pečenkama sa 10-tak osoba u Kutjevu i okolici u vrijeme zabrane okupljanja

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

U redakciju nam je stiglo pismo zabrinute čitateljice Heroine koja ističe da se dio Kutjevčana ne ponaša baš po propisima koji vladaju u neposrednoj opasnosti od korona virusa, te uz okupljanje u broju većem od dozvoljenog po okolnim vikendicama slave i banče. Pismo zabrinute čitateljice donosimo u cijelosti.

Poštovani, 

Htjela sam skrenuti pažnju na ljude koji već danima ignoriraju upute Nacionalnog stožera te se okupljaju u grupama od oko 10-ak ljudi te odlaze na vikendice u Kutjevu i okolici. Kao sugrađanka koja sama ima zdravstvenih problema, ima staru baku te doktore u obitelji, osjećam moralnu dužnost da napišem ovo i pošaljem svim medijima na ovim prostorima. Mrzim ispadati ona koja cinka, ali ovo je jednostavno preozbiljna situacija da bih dopustila da se njihovim lošim djelovanjem i mojim nedjelovanjem ugroze nevini životi.

Nije mi jasno, kako nečiji život može imati manji prioritet od roštilja, pečenja pečenke, opijanja ili bilo čega drugog što se radi u vikendicama? 

Kako ekipa koja tamo provodi svoje vrijeme nakon svih ovih upozorenja Stožera i dalje ima obraza da zbog svoje sebičnosti riskiraju oboljenje svojih sugrađana, svoje obitelji i prijatelja? Koliko nerazuman moraš biti da ne shvatiš da je ovo pitanje nacionalne sigurnosti, a ne proljetni odmor?

Što je sa nama koji imamo zdravstvene probleme, što je sa našim djedovima i bakama? Je li ekipa sa vikendice svjesna da će ukoliko oboli, zauzeti jedan respirator koji će biti prijeko potreban nekom drugom koji će možda biti u kritičnoj situaciji?  

Ne razumijem kako se u ovim trenucima gdje je u pitanju sigurnost svih nas, i kada su povučeni radikalni potezi koji će nam srozati ekonomiju u propast, uvijek nađemo one koji još uvijek ne shvaćaju obujam situacije u kojoj se nalazimo? I dok mi svi sjedimo kućama u karanteni, ekipa roštilja. Ekipa iz koje će možda netko donijeti virus, proširiti ga na sve njih, njihove obitelji, prijatelje, trgovine i ostale prostore u kojima se kreću. 

Da se razumijemo, i ja bih voljela roštiljati, zabavljati se i biti vani, no ovo stvarno nije vrijeme za igru i nadam se da će neodgovorni pojedinci to i shvatiti. 

Ukoliko ne shvate ovu poruku ozbiljno, iduća adresa na koju ću slati iduće pismo biti će poslano na adresu nadležne institucije. 

Lijepi pozdrav,